In vizor

Generalul care s-a războit cu clujenii în Decembrie 1989, că cereau libertate și pâine, s-ar vrea acum apărătorul libertății ucrainenilor

Aflu de la colegii de la cluj24.ro, că celebrul Florian Caba, pe care justiția română nu l-a mai ajuns cu mânuța ei extrem de lungă să dea socoteală pentru rolul avut în represiunea manifestanților clujeni din 21 decembrie 1989, se cere acum, în caz de conflict armat în Ucraina, reactivat și apărătorul drepturilor și libertăților civile ale ucrainenilor. Individul care a avut tupeul să-și amenințe, în 21 decembrie 1989, cu Curtea Marțială un subordonat, în cazul în care ”trece de el vreun manifestant”, susține acum că ”în caz de mobilizare”, ”dat fiind că tensiunea din Europa de Est ar putea afecta și România, acesta accentuează fidelitatea față de jurământul depus țării în vederea acceptării cererii sale de a o servi în caz de război.”

Florian Caba, fost ofițer de legătură între comandantul Armatei a patra și trupele trimise în stradă pentru a reprima revoluția de la Cluj, se oferă voluntar în caz de război, la vârsta de 75 de ani.

Jurământul față de poporul român nu l-a împiedicat să acționeze în sensul reprimării și slujirii dictaturii. Vă lăsăm să citiți câteva mostre de ”fidelitate” din rechizitoriul Procuraturii militare Cluj:

Col. Caba Florian a făcut un instructaj cu toate cadrele (de la nivel de comandant de companie în sus) din cazarmă, având în vedere, inclusiv, «ordinul în 14 puncte» al ministrului apărării naţionale, aşa cum fusese amendat de către inc. general col. (r.) Topliceanu Iulian. Potrivit planului prealabil, unul din detaşamentele de intervenţie al U.M. 01278 – Someşeni era comandat de către învinuitul cpt. (acum maior) Dicu Ilie, iar la nivelul U.M. 01369 Someşeni un singur detaşament comandat de martorul col. ing. Timiş Gheorghe. Detaşamentul comandat de învinuitul cpt. Dicu Ilie avea la dispoziţie şi maşini de luptă pentru infanterie (M.L.I-uri). Instructajul a fost făcut pe fondul transmiterii şi difuzării radio-tv a cuvântării preşedintelui Ceauşescu. În cursul acelei cuvântări au fost auzite huiduielile participanţilor la miting şi emisiunea a fost întreruptă. Incidentul a determinat pe col. Caba Florian să ordone comandanţilor de detaşamente pregătirea şi plecarea în dispozitivele din oraş.” «… Înainte de plecarea în oraş, col. Caba Florian … ne-a informat că muncitorii de la C.U.G. au intenţia de a ajunge în Piaţa Mihai Viteazul, unde să producă distrugeri şi destabilizare … am fost instruiţi să nu permitem trecerea pe stradă a unor grupuri de persoane mai mari de cinci, iar în asemenea situaţii să reţinem acele persoane spre a le preda organelor de miliţie» (declaraţiile înv. mr. Dicu Ilie). Instrucţiunile au ajuns până la nivelul militarilor în termen: «… la plecarea din unitate am fost instruiţi să nu permitem ca cetăţenii să circule pe stradă în grupuri mai mari de cinci, iar în asemenea situaţii să-i reţinem şi să-i predăm organelor de miliţie» (declaraţia înv. frt. (r.) Bolboş Marian, fost militar în termen la U.M. 1369 Someşeni).”

„Se impune precizarea că, înainte de părăsirea cazărmii, colonelul Caba (învinuit în altă cauză) (nu vedem de ce pentru că indivizibilitatea şi conexitatea faptelor este indubitabilă; şi pentru a fi cât se poate de clari, reproducem din Codul de Procedură Penală Art. 33. Cazurile de indivizibilitate: „Este indivizibilitate: a) când la săvârşirea unei infracţiuni au participat mai multe persoane; b) când două sau mai multe infracţiuni au fost săvârşite prin acelaşi act; c) în cazul infracţiunilor continuate sau în orice alte cazuri când două sau mai multe acte materiale alcătuiesc o singură infracţiune.” şi Art. 34: Cazurile de conexitate: „Este conexitate: a) când două sau mai multe infracţiuni sunt săvârşite prin acte diferite, de una sau mai multe persoane împreună, în acelaşi timp, în acelaşi loc; b) când două sau mai multe infracţiuni sunt săvârşite în timp ori în loc diferit, după o prealabilă înţelegere între infractori; c) când o infracţiune este săvârşită pentru a pregăti, a înlesni sau a ascunde comiterea altei infracţiuni, ori este săvârşită pentru a înlesni sau asigura sustragerea de la răspundere penală a făptuitorului altei infracţiuni; d) când între două sau mai multe infracţiuni există legătură şi reunirea cauzelor se impune pentru buna înfăptuire a justiţiei.” – n.n), a avertizat pe învinuitul mr. Dicu Ilie «că dacă cineva (se referea la demonstranţi) va trece prin dispozitivul meu, mă va face trădător de ţară. Tonul adoptat de acest ofiţer era deosebit de ferm şi serios. Mi-a precizat că în îndeplinirea acestui comandament să uzez cu fermitate de armament, respectiv somaţia verbală, foc de avertizare în plan vertical şi foc la picioare» (declaraţia înv. mr. Dicu Ilie)”.

Șamd. Pe link: 21 Decembrie 1989 (XIV): “Voi sunteți pușcăriașii de la CUG” (Strada Horea: zona hotel „Astoria” – restaurant „Metropol”), puteți citi toate faptele de armă ale bravului (pe atunci colonel, slugă a unui regim criminal).

Dacă justiția nu a avut timp de faptele lui Florian Caba, acesta și-a văzut de treabă, a devenit comandantul primei Forțe de Reacție Rapidă de la Dej, comandantul Armatei a IV-a transilvania și prosper om de afaceri, după ce o firmă în spatele căreia s-a aflat ani de zile pe post de “consilier” s-a ocupat cu aprovizionarea Armatei.

Ce-au fost și ce-au ajuns călăii revoluției? CITIȚI: Achitați-i, că nu-s oameni!

Pentru rotunjimea faptelor, CITIȚI și Dreptul la ”LEPRICĂ” a individului care a profitat de slăbiciunea sistemului pentru a se da nevinovat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *