Politica

Gabriela Firea vrea să țină tinerii departe de droguri cu o aplicație mobilă. Autoritățile sunt depășite de situație

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunțat într-o postare pe Facebook că lucrează la o aplicație mobilă care să informeze și să consilieze tinerii în privința drogurilor. În acest sens, ministrul a avut o întâlnire cu autoritățile și ONG-urile implicate în lupta antidrog. Anunțul vine în contextul în care autoritățile din România vorbesc tot mai des despre necesitatea unor măsuri urgente în privința acestui fenomen scăpat de sub control în școlile din România.

Rețele de droguri sunt depistate frecvent în școli și licee, mai ales din Capitală. Există aproape 1,2 milioane de consumatori ocazionali, în timp ce 10% din adolescenți au încercat măcar o dată, a precizat ministrul Familiei.

”Pericolul la care sunt supuși în fiecare zi elevii, liceenii sau studenții este imposibil de ignorat. Toate eforturile făcute până acum pentru prevenție în această situație limită sunt extrem de lăudabile, dar ele trebuie susține prin mijloacele moderne de comunicare folosite preponderent de tineri”, a afirmat Gabriela Firea.

În urmă cu câteva săptămâni și secretarul de stat din Ministerul Educației Kallós Zoltán, a anunțat măsuri antidrog în școli. Ministerul și-a propus să formeze 40 de profesori pe lună, pentru a recunoaște mai ușor elevii care consumă droguri, printr-un parteneriat cu Ministerul Sănătății și ANA. Subiectul a fost discutat în Camera Deputaților, în cadrul unei dezbateri intitulată „Rolul educaţiei în combaterea consumului de droguri şi substanţe etnobotanice. Importanţa campaniilor de prevenire cu caracter permanent”.