Politica

Marcel Ciolacu: Avem timp să terminăm și în Parlament legea pensiilor speciale, varianta răspunderii asumării rămâne în picioare. Nu cer voie UDMR-ului pentru orice. Voi insista să îl păstrez pe Sorin Grindeanu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi dimineață că legea pensiilor speciale poate fi rezolvată și în Parlament, însă varianta răspunderii asumării rămâne în picioare.

”Avem timp să terminăm și în Parlament, sesiunea se termină pe 1 iulie. Nu e nicio problemă. Problema este că trebuiau deja închise, pentru că erau în cererea de plată numărul trei, dar ne vom încadra. Varianta răspunderii asumării rămâne în picioare, categoric”, a declarat Ciolacu.

După ce reporterii i-au spus președintelui PSD că cei de la UDMR au declarat că nu s-a discutat asta în coaliție, Ciolacu a răspuns:

”Îmi cer scuze că chiar nu cer voie UDMR-ului pentru orice vreau eu. Am spus în sală foarte clar și îmi pare rău că cei de la UDMR totuși înainte să-și dea cu părerea înainte să mă întrebe și pe mine. Nu pot continua ca om politic, ca prim ministru, dacă eu nu rezolv această problemă”.

Marcel Ciolacu a mai transmis că va insista să îl păstreze pe Sorin Grindeanu în Guvern.

Referitor la protestul violent al partidului AUR de miercuri, Ciolacu a spus că este inacceptabil:

”Este inacceptabil ce s-a întâmplat. A fost o manipulare. Toate cele spuse de ei, toate au fost minciuni și românii se vor lămuri că nimeni u fură niciun copil. Au copiat ce făcea USR-ul acum vreo 3-4 ani și alte partide la acel moment aplaudau acest lucruri, asta înseamnă să lași să se întâmple un precedent. Țin foarte mult la funcționarea Parlamentului și cred că corect este ca liderii de grup să vină cu aceste propuneri”, a mai transmis liderul PSD.