In vizor

Fundația Armonia a lui Ion Novăcescu rămâne în continuare într-un spațiu ultracentral închiriat pe bani de nimic de la Primărie. Contractul este prelungit permanent din 2003

Fundațiile, asociațiile și partidele politice funcționează în spații închiriate de la Primărie pe sume foarte mici pentru că legea permite acest lucru. ONG-urile închiriază spații la prețuri stabilite pe baza unei Hotărâri de Consiliu Local din 2009. Una dintre aceste ONG-uri este Fundația Armonia, al cărei scop este desfășurarea de activități umanitare. Cu toate acestea, la evenimentele organizate sub denumirea Berăria Culturală, în trecut, s-a perceput taxă de intrare.

În ședința de Consiliu Local de mâine, 14 iulie, se va aproba proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere către Fundația Armonia.

„Valoarea de inventar a spațiului ce face obiectul contractului de închiriere este de 624.398 lei. Chiria se calculează în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 238/2009 privind stabilirea chiriilor pentru spațiile cu altă destinație decât cea de locuință proprietatea municipiului.

Imobilul situat în municipiul Cluj-Napoca, b-dul 21 Decembrie 1989 nr. 4-6, apart. 5, face obiectul contractului de închiriere nr. 2401 din data de 20.10.2003, încheiat de autoritatea locală cu Fundația Armonia, prelungit prin acte adiționale succesive, până la data de 30.06.2021. Acest spațiu a fost atribuit în vederea desfășurării de activități non-profit, scopul Fundației Armonia fiind desfășurarea de activități umanitare”, scrie în proiectul de hotărâre.

Conforma tarifelor din Hotărârea 238/2009, Novăcescu achită o chirie de 0,50 lei/mp de unde rezultă un tarif lunar de 63,5 lei/lună. Spațiul închiriat de Fundația Armonia are 7 încăperi, în suprafață totală de 127 mp, din care 4 încăperi în suprafață de 98,21 mp ca suprafață locativă principală, necesară desfășurării activității de bază și 3 încăperi în suprafață de 28,78 mp, dependințe.

Anul acesta, Ion Novăcescu a solicitat prelungirea contractului, care a fost aprobat de Comisia de specialitate.

„Solicitarea a fost analizată în cadrul Comisiei mixte pentru spații cu altă destinație în ședința din data de 24.06.2021, care a luat act de faptul că locatara și-a îndeplinit obligațiile contractuale, sens în care a decis prelungirea termenului de locațiune pe o perioadă de 4 ani de la data expirării”, se arată în proiectul de hotărâre.

Din perspectivă economică, asociația nu are datorii față de autoritatea locală.

În raportul de activitate al Fundației Armonia, sunt strecurate și câteva proiecte umanitare, cum ar fi acordarea de susținere pentru masa a cinci elevi basarabeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *