Analiza

AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Răzvan Valentin Mustață, decanul FSEGA (UBB), are un teren, un apartament, un autoturism și un venit lunar de circa 3000 de euro

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Conf. dr. Răzvan Valentin Mustață este decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 14 iunie 2021, decanul deține, în cotă parte ½ , un teren intravilan în județul Cluj, cu o suprafață de 1300 mp, cumpărat în anul 2014.

Răzvan Valentin Mustață mai are și un apartament în Cluj-Napoca, de 65 mp, cumpărat în anul 2010.

Posedă și un autoturism Toyota, fabricat în 2011.

La capitolul „active financiare”, are trecut în declarația de avere un singur cont bancar cu un sold la zi de 2 979 lei.

Răzvan Valentin Mustață are două credite bancare, unul de 45 441 euro și un altul de 10 000 de lei.

În anul anterior, decanul a încasat de la UBB un venit de 190 046 lei (reprezentând salariu funcție de bază, proiecte, cercetare, alte activități didactice), adică 15 837 lei lunar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *