Din oras

Fugiți să vă luați cizme de cauciuc! Ploaia transformă centrul Clujului într-o ogradă nămoloasă. Lipsesc concursurile de mud wrestling

Scris de 759

Cei care au treabă pe străzile Iuliu Maniu și Bolyai Janos din buricul târgului ar face bine să se echipeze ca niște fermieri ce își plimbă picioarele prin bălegar. Adică, să își ia cizme de cauciuc. Nici salopeta de lucru nu ar strica. Nu de alta, dar e singura șansă de a-și păstra intacte hainele și pantofii și de a nu se trezi cu noroiul sub unghiile de la picioare.

De când cu lucrările de reabilitare a străzilor, când mama natură toarnă ploaie, parcă ai fi într-o mocirlă ce urmează să te înghită. Nu știi când cazi și îți rupi vreo gleznă, când îți faci hainele ferfeniță, când dispari în vreo gură de canal lăsat  descoperit.

Nu tu trecători, nu tu podețe pentru pietoni, nimic! Cum ți-o fi norocul!

Trecătorii au parte de o aventură pe cinste: fac exerciții de echilibru pe patinoarul de noroi, fac slalom printre gropile și mormanele de moloz.

Tot ce le lipsește este un partener cu care să încerce mud wrestling (bătaie în noroi). Poate așa s-ar strânge niște gură-cască dornici să doneze și niște bani când privesc spectacolul grotesc. Din fondurile strânse, constructorii ar putea pune niște trecători pentru pedestrași, că asta au ajung locuitorii Clujului: niște ostași ce merg la luptă pe jos. Lupta de a trece prin capcanele lăsate de antreprenorii angajați să reabiliteze zona.

Unde sunt autoritățile din primărie? Unde e ITM să aplice amenzi? De ce nu vede nimeni ce se întâmplă? Poate prin autobuze, ei nu merg pe jos și nu văd centrul orașului. Nu așa se lăuda primarul Emil Boc, că el merge cu autobuzul? Linia 35 nu trece pe străzile Iuliu Maniu și Bolyai Janos.

Ce coincidență: tot Iuliu Maniu e năpăstuit.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 3 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 14 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 15 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 18 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 21 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 21 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 23 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 24 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 24 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 1 day Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 1 day Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE