Din oras

Fugiți să vă luați cizme de cauciuc! Ploaia transformă centrul Clujului într-o ogradă nămoloasă. Lipsesc concursurile de mud wrestling

Cei care au treabă pe străzile Iuliu Maniu și Bolyai Janos din buricul târgului ar face bine să se echipeze ca niște fermieri ce își plimbă picioarele prin bălegar. Adică, să își ia cizme de cauciuc. Nici salopeta de lucru nu ar strica. Nu de alta, dar e singura șansă de a-și păstra intacte hainele și pantofii și de a nu se trezi cu noroiul sub unghiile de la picioare.

De când cu lucrările de reabilitare a străzilor, când mama natură toarnă ploaie, parcă ai fi într-o mocirlă ce urmează să te înghită. Nu știi când cazi și îți rupi vreo gleznă, când îți faci hainele ferfeniță, când dispari în vreo gură de canal lăsat  descoperit.

Nu tu trecători, nu tu podețe pentru pietoni, nimic! Cum ți-o fi norocul!

Trecătorii au parte de o aventură pe cinste: fac exerciții de echilibru pe patinoarul de noroi, fac slalom printre gropile și mormanele de moloz.

Tot ce le lipsește este un partener cu care să încerce mud wrestling (bătaie în noroi). Poate așa s-ar strânge niște gură-cască dornici să doneze și niște bani când privesc spectacolul grotesc. Din fondurile strânse, constructorii ar putea pune niște trecători pentru pedestrași, că asta au ajung locuitorii Clujului: niște ostași ce merg la luptă pe jos. Lupta de a trece prin capcanele lăsate de antreprenorii angajați să reabiliteze zona.

Unde sunt autoritățile din primărie? Unde e ITM să aplice amenzi? De ce nu vede nimeni ce se întâmplă? Poate prin autobuze, ei nu merg pe jos și nu văd centrul orașului. Nu așa se lăuda primarul Emil Boc, că el merge cu autobuzul? Linia 35 nu trece pe străzile Iuliu Maniu și Bolyai Janos.

Ce coincidență: tot Iuliu Maniu e năpăstuit.