Anchete

La retinerea interlopului clujean Cretu, trupele speciale si procurorii DIICOT au gasit-o in locatie si pe, surpriza!, avocata interlopilor, pretioasa Sonia Almas, la o ora total „neprofesionala”. Cerem Baroului Cluj sa intervina!

Cand procurorii ieseni ai DIICOT si trupele speciale de interventie au tabarat peste periculosul interlop clujean Bogdan Negrei, zis si Cretu, sa il retina pentru trafic de droguri, au avut o surpriza imensa: in locatia interventiei, era prezenta la o ora foarte aparte si avocata clujeana Sonia Almas, cea care s-a „branduit” in a reprezenta cei mai periculosi interlopi ai Romaniei.

Ce cauta Sonia Almas acolo, la o ora total nepotrivita si intr-o circumstanta total stranie, ne e greu sa pricepem. Un singur lucru: e greu de crezut ca avocata interlopilor se afla acolo in interes strict profesional, ci, mai degraba, ca avea o relatie de prietenie cu ditai interlopul Cretu, cel care tocmai fusese eliberat condiţionat în luna octombrie a anului trecut, după o condamnare de 20 de ani de închisoare.

În anul 2010, Creţu i-a dat foc unei tinere în faţa unei discoteci din Austria, deoarece nu voia să-i plătească taxa de protecţie cerută, de 3.000 de euro.

Interlopul a stropit-o pur şi simplu cu benzină şi i-a dat foc. Femeia a stat îndelung în spital cu răni grave, dar a supravieţuit.

In inchisoare, i-a venit ideaa unei noi operatiuni. Imediat după ce a fost eliberat, acesta a adunat un grup de foşti deţinuţi şi a început să trimită droguri în penitenciarele din Bucureşti şi Botoşani.

De aceea, l-au cautat procurorii DIICOT: ca sa il retina.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a patru inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru inculpaţi, din judeţele Iaşi, Suceava şi Cluj, au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc canabis, droguri de mare risc JWH 210 şi heroină şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive 3-CMC consumatorilor de astfel de substanţe de pe raza acestor judeţe. De asemenea, inculpaţii, parte dintre aceştia condamnaţi anterior la pedepse privative de libertate, în prezent liberaţi condiţionat, au aprovizionat cu substanţe psihoactive ADB-BUTINACA şi droguri de mare risc JWH 210 deţinuţii încarceraţi în penitenciarele din Bucureşti şi Botoşani”, au precizat reprezntanţii DIICOT.

Procurorii au operat, anterior reţinerilor, şi mai multe percheziţii. „Cu ocazia celor 9 percheziţii domiciliare efectuate la data de 9 martie în judeţele Iaşi, Suceava şi Cluj Napoca, au fost identificate şi ridicate 100 grame de canabis, 90 doze – aproximativ 80 de grame – de substanţe psihoactive noi 3 CMC, 5 coli impregnate cu JWH -210, 65 grame de substanţă vegetală impregnata cu JWH 210, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, 4 cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile şi suma de 13.000 lei”, au precizat reprezentanţii DIICOT.

Sursele noastre spun ca, in urma cu cateva zile de a fi retinut, Cretu l-ar fi lovit pe interlopul Pupu, care controleaza zona Floresti, vrand sa se bage peste afacerea sa cu pacanele. Pupu i-ar fi promis ca lucrurile nu vor ramane asa, astfel ca a revenit cu forte sporite de cutitari, dar nu i-a vandalizat decat masina, caci Cretu o stersese la timp.

De Cretu se vor ocupa cu siguranta procurorii DIICOT si judecatorii.

Insa marea noastra dilema este ce cauta domnisoara avocata Sonia Almas in anturajul unui interlop atat de crud precum Bogdan Negrei, mai ales ca sursele noastre, prezente la interventie, ne-au relatat ca era un cadru „cu totul nepotrivit, chiar si pentru un avocat care reprezinta interlopii”.

Ca sa nu mai avem dileme profesionale, am decis sa o contactam pe domnisoara avocata Sonia Almas pentru a-i cere un comentariu.

Din pacate, domnisoara avocata a ales sa minta ca un interlop in fata procurorilor, ba chiar a ales sa ma jigneasca.

In repetate randuri, asa cum dovedesc si mai jos, am incercat sa obtin de la ea informatii relevante pentru articolul pe care il scriu. A refuzat in repetate randuri, dupa cum puteti vedea, eschivandu-se, ba chiar incercand sa imi dea lectii de jurnalism.

Cum sursele mele sunt de cea mai buna calitate, consider ca Sonia Almas trebuie supusa de urgenta de catre Baroul Cluj unei proceduri disciplinare, caci prezenta ei in anturajul unui interlop atat de periculos incalca Codul Deontologic al Avocatului Roman, in conditiile in care NU era vorba de o prezenta profesionala, avand in vedere ora si conjunctura.

Normele de deontologie profesională reglementate de prezentul Cod garantează îndeplinirea de către avocat a misiunii sale privind apărarea drepturilor justițiabililor, promovarea unei culturi organizaționale comune avocaților români, bazată pe încredere și respect, protejarea valorilor și imaginii profesiei de avocat, care asigură identitatea profesiei și încrederea publicului.

Sonia Almas este si avocata unui alt interlop clujean, Tudor Cirje, cel care a ucis-o pe Gabriela Rîpan într-un teribil accident rutier acum cativa ani si care tergiverseaza de ani de zile in mod straniu procesul intentat de parintii victimei, beneficiind de niste decizii inexplicabile din partea instantei.

Cel mai si cel mai straniu este ca, in procesul in care este judecat interlopul ucigas Tudor Cirje, apare in complet si judecatoarea Anca Moldovan de la Curtea de Apel Cluj, cu care avocata interlopilor Sonia Almas, angajata mai recent de Carje, are o relatie de amicitie absolut socanta, efectiv se hahaie si isi zambesc atunci cand se intalnesc in instante cu o ostentatie care naste mari semne de intrebare. Atat de mari incat poate ca nu ar fi rau ca Anca Moldovan sa se gandeasca si la o posibila auto-revocare din dosarul Cirje. Dupa cum observati si din discutia avuta de mine cu Sonia Almas, avocata nu neaga sub nicio forma aceasta prietenie cu judecatoarea Anca Moldovan.

Tudor Cirje este si interlopul impotriva caruia eu, in calitate de victima, am depus o plangere penala acum cativa ani la IPJ Cluj, pentru ca mi-a vandalizat masina la modul criminal.

Sigur, daca era vandalizata masina unui copil de judecator, se afla repede autorul. In cazul meu, politia a lalait-o.

Sigur, daca Cirje ucidea cu masina copilul unui stab din politica sau al unui magistrat, era de mult la inchisoare.

Asa, Cirje isi vede bine merci de meciurile de poker, in timp ce parintii Gabrielei Ripan tocmai au comemorat 4 ani de la moartea fiicei lor:

Si acum sa ne delectam cu raspunsurile domnisoarei avocat Sonia Almas: