Jos palaria

„Canon și Interpretare”, o expoziție aproape de suflet. „Chintesența propriilor trăiri și interpretarea personală a sacrului”

Scris de 596

Cluj-Napoca se bucură de e expoziție specială, „Canon și Interpretare”, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Expoziția reunește opere de artă sub formă de pictură și sculptură, semnate de 12 artiști, de la nume mari ale picturii până la amatori. Printre lucrări se numără cele semnate de Sbârciu Ioan, Bera Olimpia, Andrei Câmpan, Tudor Costin, Chițimuș Costel, Ciubăncan Anca, Dup Csapo Reka, Dup Darie, Nuțu Andrei, Munteanu Marcel, Pop Blanca Alina, Trif Claudia, Weiker Horațiu, Zmicală Gavril și icoane din colecția Muzeului de Artă Cluj-Napoca, dar și colecția prof. Gavril Tecar.

„Expoziția «Canon și Interpretare» se vrea a fi un dialog între dogmă și ultracontemporan sau între tradițional și postmodernism – un dialog între ceea ce este în canon sau în norma bisericească și libertatea interpretării conceptelor privitoare la religie”, transmit organiztorii evenimentului.

Lucian Nastasă-Kovács, Aurel Codoban, Horea Avram, Ioan Sbârciu, Anca Ciubăncan, dar și IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, au adresat câteva vorbe iubitorilor de artă prezenți la eveniment. Organizatoarea, Anca Ciubăncan, a lucrat un an și jumătate la acest concept, acum concretizat.

Între 2023-2024, expoziția va se va plimba prin țară și ei i se vor adăuga, local, lucrări ale altor artiști. Punctul de plecare este Cluj-Napoca, urmând ca aceasta să ajungă la Muzeul de Artă Iași, urmat de cel de la București, iar mai apoi în Italia și Suedia.

„Canon și Interpretare” poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca până în data de 19 martie 2023.

Urmăriți vernisajul în rubrica Vine Clujului, de pe NCN, aici:ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 2 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 3 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 13 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 15 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 20 hours In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
 • Acum 21 hours Politica
  Cum vrea Guvernul să oprească greva profesorilor de marți
 • Acum 24 hours Din oras
  Greva generală din învățământ continuă. Profesorii din Cluj pregătesc noi proteste în fața Prefecturii
 • Acum 1 day In vizor
  JOCURILE DE CABANĂ ALE SECURITĂȚII ÎN IMAGINI EXCLUSIVE: Coldea, Dîncu & finuțul Popică au prânzit cu doamnele la libanez! Claudiu Târziu a ”băgat” și el capul în tabloul aproape familial
 • Acum 2 days Politica
  FIE GREVA CÂT DE GREA, GUVERNUL UN BAN N-AR DA: Ministrul Muncii zice că ar vrea, dar nu poate că scârți-scarți rezolvă cu angajamentul din PNRR până marți
 • Acum 2 days Eveniment
  Roger Federer, în vizită în România
 • Acum 2 days In vizor
  OPTIMISM: În plină grevă a profesorilor, Ministerul Educației a anunțat datele pentru înscrierea la bacalaureat
 • Acum 2 days Jos palaria
  Profesoară din Cluj, mesaj către guvernanți: ”Așa arată școala mea, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca. Am amenajat sala de clasă pe banii mei”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE