Editorial

FUGA DIN ȚARĂ, GARANTATĂ DE STAT

Scris de 521

Nu era suficient că se tirează din țară condamnații români, dar fug de pe aici și condamnații străini!

Îl mai țineți minte pe italianul Matteo Politi, cel care a practicat chirurgia estetică fără să aibă studii? Ei bine, a fost condamnat la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, după un proces care a durat patru ani.

De ce a durat atâta procesul și de ce a luat atât de puțin, după ce a pus în pericol viețile unor oameni, intră la misterele justiției. Dacă atât au considerat judecătorii că merită, cine suntem noi, niște muritori, să ne îndoim de deciziile magistraților?

Bine că l-au condamnat, doar că au făcut-o degeaba. Urmând exemplul marilor fugari români, Matteo Politi nu prea mai e de găsit prin țară.

Citez din „Libertatea”: „Politi a ieșit din țară în luna decembrie 2022, este informația obținută de la autorități, pe surse, de redacție. Nu există informații despre o eventuală reîntoarcere a sa în țară. Politi încercase să fugă și imediat după dezvăluirile Libertatea, în 2019, însă a fost prins în vama Curtici în timp ce încerca să fugă cu trenul. În luna decembrie, Matteo Politi și-a expus ultima locație pe rețelele sociale, aceasta fiind Hong Kong, Asia.”

Pe bune că statul ăsta merită luat la mișto. Adică, ăla încearcă să fugă încă din 2019, și tu nu-l ții sub observație? Primește sentința și nu-i de găsit? Bravo, băieți!

Italianul ăsta a intrat, nestingerit, în săli de operații din țara asta și s-a pus pe meșterit la oameni, fără să fi văzut cum arată o facultate de medicină la interior. Cam atât despre sistemul medical românesc. Este condamnat și fuge din țară. Cam atât despre ministerul de Interne, condus de Lucian Bode.

Chiar, ce se mai știe de plagiatorul Bode? Nu vi se pare că „s-a dat la fund”? Scandalul a trecut, românii au alte preocupări, cum ar fi casele de la un supermarket, nu-i mai pasă nimănui că avem doi plagiatori în guvern.

Fuga din țară a condamnaților a devenit, astfel, un model de business: furi, omori, ești condamnat, iar statul român îți asigură ieșirea facilă din țară.

Statul e atât de bun la scăpat condamnați, încât băieții deștepți cred că bagă fuga din țară în planul de afaceri: putem face orice șmenuri, că oricum fugim din țară!

Cum a făcut și Ionel Arsene, care și-a înființat firma din Italia încă de acum 5 ani, iar asta i-a facilitat fuga. Citez de pe romania.europalibera.org: „În prezent, judecătorii din Italia pot să refuze extrădarea sau punerea în aplicare a unui mandat european de arestare doar dacă cei condamnați au rezidență de cel puțin cinci ani în Peninsulă.

În noile condiii, inculpați celebri din România, care se judecă în procese care durează ani de zile, își pregătesc „evadarea” și se stabilesc în Italia, unde devin oameni de afaceri model. Deschid firme și plătesc taxe, angajează avocați scumpi și reușesc să evite extrădarea, invocând fel de fel de pretexte, cel mai frecvent fiind condițiile improprii din închisorile din țara natală.”

În prezent, în Italia se mai află și alți condamnați, cum ar fi Alina Bica, Dragoș Săvulescu, Mario Iorgulescu și fostul ofițer SRI Daniel Dragomir. Acești oameni sunt modele pentru infractorii României: dacă ei au reușit să fraierească autoritățile atât de ușor, de ce n-ar putea s-o facă și alții?

Astfel, România devine singura țară din lumea în care fuga condamnaților e garantată de stat. Vă doresc o la revedere frumoasă!ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 2 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 13 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 14 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 17 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 20 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 20 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 22 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 23 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 23 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 23 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 24 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, […]

Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină […]

Editorial

ZBOARĂ, IOHANNIS, ZBOARĂ!

Ce știm noi despre președintele Iohannis? Că e mare fan al mișcării, practicând niște sporturi […]

Recomandările redacției
TOP CITITE