In vizor

FOTO – Un singur excavator în lupta cu noroaiele pe locația viitoarei Baze Sportive La Terenuri

Baza Sportivă La Terenuri ar trebui să fie finalizat în vara acestui an, potrivit contractului semnat în luna aprilie a anului trecut. În acest moment însă pe locația viitorului parc se află mormane de pământ, noroaie și bălți, iar un excavator izolat este singura dovadă că se muncește pe acest șantier. 

„La jumătatea timpului de execuție declarat în martie de multiubitul nostru edil pentru baza La Terenuri un excavator stingher zgârie abătut noroiul”, semnalează un clujean care a și surprins câteva fotografii cu stadiul lucrărilor de la viitoarea Bază Sportivă. 

Contractul pentru Baza Sportivă La Terenuri a fost semnat în 28 aprilie 2020. Licitația a fost câștigată de Asocierea formată din SC RoVerde Landscaping SRL Petrești, jud. Ilfov – SC Open Trans SRL Sfântu Ilie, jud. Suceava – SC Electrogrup SA Cluj-Napoca – SC Cris Garden SRL București – SC Prospect Dream SRL.

Contractul pentru realizarea Bazei sportive La Terenuri a fost estimat la 6,9 milioane euro, fără TVA, dar în urma licitației a fost adjudecat pentru 5,5 milioane euro, fără TVA. Durata de realizare a investiţiei este de 16 luni (120 zile proiectare și 12 luni execuție), ceea ce înseamnă sfârșitul lunii august.

Zona La Terenuri din cartierul Mănăștur  va fi transformată complet, urmărind obiectivul de creștere a calității vieții locuitorilor acestui oraș. Baza sportivă și parcul de agrement „La Terenuri”, cu o suprafață de 4,2 hectare (42.410 metri pătrați), cuprinde facilități cu acces liber pentru recreere, sport și relaxare pentru toate tipurile de public, de la copii la cei vârstnici, atât în aer liber cât și indoor (în sală), cu amenajări și dotări urbane de ultimă generație. Baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați.

Baza sportivă și parcul de agrement La Terenuri Mănăștur cuprind:

– Activități sportive în aer liber: terenuri pentru tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei. Aceste terenuri vor fi împrejmuite şi vor beneficia de suprafeţe sintetice adaptate, vor fi terenuri cu nocturnă şi acces liber, respectiv terenuri cu programare prealabilă; de asemenea, vor fi amenajate terenuri de beach volley cu nisip şi teren sintetic de baschet 3X3;

– Activități sportive în spațiu închis (sală): squash, tenis de masă, perete pentru escaladă, studio yoga/aerobic/fitness;

– Amenajări exterioare pentru sporturi de masă: pistă alergare, zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, zone skate park, zone fitness (amenajate cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate juniorilor/seniorilor);

– Zone de recreere pentru copii, cu diferite jocuri și trasee;

– Zona de recreere pentru seniori (șah, tenis de masă, etc);

– Amfiteatru în aer liber – cu posibilitatea amenajării unui patinoar în sezonul rece;

– Funcțiuni de alimentație publică;

– Funcţiuni de interes public și funcțiuni administrative (birouri administrative, supraveghere, pază, depozite unelte și utilaje întreținere, vestiare și grupuri sanitare pentru public, vestiare și grupuri sanitare pentru personal, punct de prim ajutor etc.);

– Spaţiul va dispune wi-fi gratuit și va fi supravegheat video pe întreaga suprafaţă.

Zona va fi conturată și de plantarea a 428 de arbori.

La cum arată șantierul este greu să ne imaginăm toate aceste facilități, însă constructorul mai are 8 luni la dispoziție pentru a finaliza acest proiect. 

Proiectul Bazei Sportive La Terenuri nu a fost lipsit de scandaluri, clujenii reclamând sumele mici primite drept despăgubire pentru terenurile lor.

Firma angajată de Primărie pentru evaluarea valorii terenurilor a stabilit un preț de 40 lei/mp (aproximativ 8 euro), în timp ce o parte din proprietari spun că evaluarea este eronată, adevărata valoare a terenurilor fiind de 165 euro/mp. Au fost propuse deocamdată două plângeri prealabile.

Reprezentanții Primăriei au considerat că sunt nefondate plângerile petenților și a propus respingerea lor. Ca atare, proprietarii terenurilor au dreptul să conteste în instanță valoarea terenurilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *