In vizor

FOTO – Asociația Sportivă „Sănătatea” a Direcției Sanitare a Județului Cluj are în cartierul Gheorgheni o bază materială care depășește orice așteptări!

În apropierea Bazei Sportive Gheorgheni, „cel mai modern complex sportiv și de agrement din municipiul Cluj-Napoca”, pe Aleea Detunata, se află o altă bijuterie, poate chiar bijuteria coroanei infrastructurii sportive clujene: baza de antrenament a „Asociației Sportive SĂNĂTATEA” a Direcției Sanitare a Județului Cluj. 

Asociația Sportivă „Sănătatea” Cluj-Napoca, aflată în proprietatea Direcției Sanitare a Județului Cluj, potrivit atât firmamentului, cât și site-ului Direcției județene pentru sport și tineret Cluj, are în dotare, ca infrastructură de pregătire, un teren cu gazon natural de tip mixt (iarbă, mușchi și buruieni) și o clădire cu mai multe încăperi multifuncționale (demisol plus parter).

Potrivit site-ului Direcției județene pentru sport și tineret Cluj, baza sportivă dată în folosință în anul 1970 avea în componență un teren de tenis. 50 de ani mai târziu, terenul a fost modernizat într-un mod ecologic, gazonul care s-a format cu ajutorul vegetației spontane astăzi pretându-se mai multor sporturi, dar și pășunatului:

Clădirea Asociației Sportive „Sănătatea”, aparținând Direcției Sanitare a Județului Cluj, ne arată cât de prețuită este sănătatea, din perspectiva instituțiilor județene.

Din stradă se observă cum imobilul a fost transformat prin artă, dintr-o clădire austeră, comunistă, într-una avangardistă, o îmbinare inedită între sport și cultură urbană a la Cluj:

Curtea Asociației Sportive „Sănătatea” colcăie de mizerii menite, probabil, imunizării naturale a sportivilor contra diverșilor agenți patogeni (bacterii, virusuri, viermi intestinali):

La demisolul clădirii Asociației Sportive „Sănătatea”, sportivii legitimați aici beneficiază de facilități de cazare și odihnă. Condiții modeste, dar la standardele Clujului anului 2021:

Dinspre terenul de tenis sau de pășunat, se urcă pe câteva scări spre corpul principal de clădire, unde sportivii au vestiarele, baia și câteva camere de cazare pe durata cantonamentelor la Cluj-Napoca:

Baia este un alt spațiu de imunizare naturală contra majorității agenților patogeni aflați în prezent în circulație:

Spații de cazare pentru sportivii „Sănătatea”, la standardele Clujului ”smart”:

În spatele declarațiilor pompoase ale aleșilor locali, Clujul are, chiar și în cele mai scumpe cartiere ale sale, astfel de baze și de imobile care colcăie de sănătate, chiar și în pandemie. Spații, culmea, în proprietatea Direcției Sanitare a Județului Cluj!

Ziar de Cluj a solicitat DSP Cluj să ne informeze dacă Asociația Sportivă „Sănătatea” și baza materială a acesteia, de pe Aleea Detunata din cartierul Gheorgheni, îi mai aparține în prezent, care este motivul stării actuale a acesteia și ce intenții are în privința ei, având în vedere faptul că imobilul poate constitui un focar de infecție. (Sau, de imunizare, depinde de perspectivă.) Vom reveni cu răspunsurile reprezentanților DSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *