In vizor

FOTO – Asociația Sportivă „Sănătatea” a Direcției Sanitare a Județului Cluj are în cartierul Gheorgheni o bază materială care depășește orice așteptări!

Scris de 134

În apropierea Bazei Sportive Gheorgheni, „cel mai modern complex sportiv și de agrement din municipiul Cluj-Napoca”, pe Aleea Detunata, se află o altă bijuterie, poate chiar bijuteria coroanei infrastructurii sportive clujene: baza de antrenament a „Asociației Sportive SĂNĂTATEA” a Direcției Sanitare a Județului Cluj. 

Asociația Sportivă „Sănătatea” Cluj-Napoca, aflată în proprietatea Direcției Sanitare a Județului Cluj, potrivit atât firmamentului, cât și site-ului Direcției județene pentru sport și tineret Cluj, are în dotare, ca infrastructură de pregătire, un teren cu gazon natural de tip mixt (iarbă, mușchi și buruieni) și o clădire cu mai multe încăperi multifuncționale (demisol plus parter).

Potrivit site-ului Direcției județene pentru sport și tineret Cluj, baza sportivă dată în folosință în anul 1970 avea în componență un teren de tenis. 50 de ani mai târziu, terenul a fost modernizat într-un mod ecologic, gazonul care s-a format cu ajutorul vegetației spontane astăzi pretându-se mai multor sporturi, dar și pășunatului:

Clădirea Asociației Sportive „Sănătatea”, aparținând Direcției Sanitare a Județului Cluj, ne arată cât de prețuită este sănătatea, din perspectiva instituțiilor județene.

Din stradă se observă cum imobilul a fost transformat prin artă, dintr-o clădire austeră, comunistă, într-una avangardistă, o îmbinare inedită între sport și cultură urbană a la Cluj:

Curtea Asociației Sportive „Sănătatea” colcăie de mizerii menite, probabil, imunizării naturale a sportivilor contra diverșilor agenți patogeni (bacterii, virusuri, viermi intestinali):

La demisolul clădirii Asociației Sportive „Sănătatea”, sportivii legitimați aici beneficiază de facilități de cazare și odihnă. Condiții modeste, dar la standardele Clujului anului 2021:

Dinspre terenul de tenis sau de pășunat, se urcă pe câteva scări spre corpul principal de clădire, unde sportivii au vestiarele, baia și câteva camere de cazare pe durata cantonamentelor la Cluj-Napoca:

Baia este un alt spațiu de imunizare naturală contra majorității agenților patogeni aflați în prezent în circulație:

Spații de cazare pentru sportivii „Sănătatea”, la standardele Clujului ”smart”:

În spatele declarațiilor pompoase ale aleșilor locali, Clujul are, chiar și în cele mai scumpe cartiere ale sale, astfel de baze și de imobile care colcăie de sănătate, chiar și în pandemie. Spații, culmea, în proprietatea Direcției Sanitare a Județului Cluj!

Ziar de Cluj a solicitat DSP Cluj să ne informeze dacă Asociația Sportivă „Sănătatea” și baza materială a acesteia, de pe Aleea Detunata din cartierul Gheorgheni, îi mai aparține în prezent, care este motivul stării actuale a acesteia și ce intenții are în privința ei, având în vedere faptul că imobilul poate constitui un focar de infecție. (Sau, de imunizare, depinde de perspectivă.) Vom reveni cu răspunsurile reprezentanților DSP.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 16 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 18 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 19 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 19 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 20 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 22 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE