In vizor

Asociația Municipiilor va susține vaccinarea sau festivalurile? Emil Boc: „Dacă te vaccinezi, mergi la festival… După ce sunt suficiente doze de vaccin, atunci, omule, nu mai poți să spui: «Știți, mă discriminezi dacă organizezi evenimente»”

Scris de 88

Emil Boc continuă lobby-ul pentru marile festivaluri, precum Untold. Dacă te vaccinezi, mergi la festival, spune președintele Asociației Municipiilor din România (AMR). Deschiderea teatrelor, a sălilor de spectacol ori celebrarea căsătoriilor mai pot aștepta. 

„Eu sper ca încă din Mai să avem anunțul autorităților centrale cu privire, de exemplu, la condițiile de organizare a evenimentelor în România.

De aceea susțin vaccinarea, pentru că, cu siguranță, vaccinarea va fi condiția de bază.

La care se vor mai adăuga, probabil, alte teste PCR sau alte teste care vor fi la modă în acel moment. Dar vaccinarea va fi cheia. 

Eu merg pe ideea că, și voi susține, pentru că și noi sîntem invitați în calitate de participanți fără drept de vot în acest Comitet Național care pregătește măsurile de relaxare, ca Asociația Municipiilor din România (AMR).

Iar punctul meu de vedere acolo este acesta:

Să anunțăm treptat redeschiderea și economiei, și a evenimentelor, ca oamenii să știe că de la data de…, cât o fi aia, festivaluri începând din luna august sau septembrie, restaurante începând din momentul acela, în interior. 

„Dacă vă vaccinați, aveți acces la festival” –  ca să dau un stimulent suplimentar pentru vaccinare. 

Să știe: uite, poți să participi la festivalul Untold din luna august sau septembrie, dacă te vaccinezi.

Și atuncea, dacă acest lucru se anunță public, eu sînt convins că va fi o emulație, o dorință mai mare de vaccinare. Mai ales în rândul tinerilor, care sînt participanți la festival sau la celelalte festivaluri Electric Castle, Jazz in the park, TIFF, iau ca titlu generic.

Deci, punctul meu de vedere este că ar trebui în luna Mai să dăm această previzibilitate cu privire la organizarea evenimentelor și relansarea economiei, și să se spună foarte clar că ea e condiționată de vaccinare și de testarea ca alternativă, dacă nu vrei să te vaccinezi”, a declarat Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Te vaccinezi pentru sănătate sau pentru sănătatea festivalului? 

Potrivit lui Emil Boc, relansarea evenimentelor grandioase – proiectul de suflet al edilului clujean, va fi posibilă din moment ce accesul la vaccinare va deveni de asemenea posibil pe scară largă începând din luna Mai. 

Odată cu eliminarea listelor de așteptare pentru vaccinare vor fi eliminate și criteriile de discriminare, consideră Boc.

„Deci, în luna Mai vom avea practic posibilitatea să nu mai avem liste de așteptare pentru vaccin și atunci, O.K., nu mai este o discriminare: ai dreptul…

Pentru că, până acuma, pe bună dreptate, nu se putea pune condiția pentru că aș fi dorit să mă vaccinez, dar nu aveam cum. 

Dar după ce sunt suficiente doze de vaccin, atunci, omule, nu mai poți să spui: „Știți, mă discriminezi dacă organizezi evenimente”.

Numai pe baza celora care vin cu certificat de vaccinare. Nu. Ai și tu posibilitatea, dacă vrei să participi”, a conchis Emil Boc. 

În continuare, preocuparea autorităților locale se rezumă la organizarea evenimentelor mari, dar acestea au ezitat să se pronunțe în privința deschiderii teatrelor, a sălilor de spectacol. 

Ori a evenimentelor private, precum celebrarea căsătoriilor. ULTIMA ORĂ

 • Acum 45 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 4 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 5 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE