Anchete

Fostul sef al Politiei judetului Cluj, Mircea Rus, a primit CLASARE de la DNA Central. DNA Cluj i-a distrus lui Rus cariera, viata si reputatia, la comanda! No, cine plateste? Hahaha, nimeni!

Fostul comandant al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, Mircea Rus, a fost efectiv matrasit din functie in cel mai mafiot stil posibil. Acum putem spune asta si cu „marfa clientului”, vorba aia, caci mizeria instrumentata de DNA Cluj a fost curatata tardiv prin clasarea dosarului care il priveste pe Rus de catre sectia centrala de combatere a infractiunilor de coruptie a DNA Bucuresti si avizata de Marius Voineag, procurorul-sef al DNA.

Mircea Rus este incepand de spatamana trecuta un om curat, dar… distrus. Si-a pierdut functia, imaginea sa a fost calcata in picioare atat in fata familiei si apropiatilor, cat si in fata opiniei publice.

Stiti cum e… la arestare scrie toata presa, la clasare sau achitare… nu mai e nimeni interesat.

Am fost primul jurnalist (si singurul) care v-a spus inca din momentul rusinoasei retineri a lui Rus ca totul este o manarie jegoasa instrumentata de ministrul de Interne, Lucica Bode, si de tartorul MAI Marius Despescu, isarescul ministerului de Interne ce nu poate fi dat jos de nimeni, nervosi ca nu isi pot pune acolitii lor la IPJ Cluj.

Initial, l-au „deportat” pe Mircea Rus in alte judete din curul Romaniei, apoi, vazand ca nu „intelege”, i-au creat un dosar. Asta cu dosarul ar mai fi fost cum ar fi fost, dar niciodata in istoria Politiei Romane de dupa 1990, nu existat un caz de asemenea gen in care un ditamai comandant de politie sa fie RETINUT pentru un cacat de abuz in serviciu cu privire la o pretinsa angajare manarita in luxosul Dej!

Nu va plati nimeni, stati calmi. Procuroarea imbecila de la DNA Cluj s-a pensionat la timp, isi haleste banetul si asteapta Judecata de Apoi, Bode e bine, o freaca in coalitie, iar Despescu conduce cu adevarat MAI.

Va plati doar Statul Roman, daca Rus va alege sa dea in judecata acest Stat pentru mizeriile patimite.

Avocatul Alexandru Rîșniță, care l-a reprezentat cu succes pe Rus in aceasta speta imposibila, ne-a declarat:

„Mai in gluma, mai in serios, mereu m-am autocaracterizat ca fiind clarvazator. Am prezis aceasta solutie inca de la momentul fatidic a retinerii, spunem noi, ilegale, a dlui. Rus.

Dupa un an si jumatate, subsecvent preluarii dosarului la nivelul DNA central, insusi procurorul sef dna a infirmat acuzatiile, confirmand faptul ca nu este indeplinit nici macar unul dintre elementele constitutive ale infractiunii. Unde mai pui ca procurorul chiar lauda activitatea dlui. Rus in calitate de sef al IPJ Cluj.

In ciuda evidentei, dl. Rus a fost retinut si plasat sub control judiciar timp de 3 luni, a fost pus la dispozitie, i s-a retras certificatea ORNISS si a fost terfelit mediatic in tot acest timp.

Ramane de vazut in ce masura solutia va conduce la responsabilizarea pe viitor a organelor in ideea evitarii indeosebi a erorilor judiciare de o asemenea magnitudine, erori ale caror efecte ar trebui sa isi gaseasca reflexie si in plan compensatoriu”.

Eu ce sa va mai zic… Sa va zic ca Alexa a avut si de aceasta dreptate?!! Nu mai conteaza.

Conteaza ca in Romania functioneaza un Cod Penal si un Cod Civil, iar la Cluj, procurorii si judecatorii utilizeaza o versiune locala, adaptata si actualizata pe doua paliere: gulerele albe trebuie salvate, iar aia care enerveaza gulerele albe trebuie scosi din joc, chiar si cu pretul distrugerii vietii si carierei lor.