Politica

Fostul prefect își ține scaunul cald în Primăria Panticeu. ”Nevasta” a rămas să spioneze

Fostul prefect al Clujului, social-democratul Aurel Cherecheș, și-a păstrat funcția de inspector superior în Primăria Panticeu fără să lucreze o zi pentru ea. Pe scurt, Aurel Cherecheș a fost înștiințat că urma să fie numit prefect în  2017, însă trebuia să fie funcționar public, motiv pentru care a dat un concurs pentru funciția de inspector superior la Primăria Panticeu, unitate administrativ teritorială condusă de un primar pesedist: Aron Lungu.

Pe 26 iunie 2017 s-a dat dispoziția de numire a lui Aurel Cherecheș în funcția de inspector superior, clasa I, în cadrul Primăriei Panticeu. După șapte zile, Guvernul a dispus numirea acestuia în funcția de prefect, iar mandatul acestuia s-a încheiat la jumătatea lunii decembrie 2019, când Guvernul Orban a decis să îl înlocuiască, numindu-l pe liberalul Mircea Abrudean în fruntea instituției.

Contactat telefonic după eliberarea din funcția de prefect, Aurel Cherecheș a declarat că a avut un mandat obositor și că își va lua câteva luni de concediu de odihnă, urmând să se decidă dacă se întoarce la Panticeu. Cum perioada a expirat, cei de la Primăria Panticeu susțin că acesta a formulat o cerere prin care a dorit ca poziția lui să fie pusă ”la căldură” (suspendată) pe o perioadă maximă de doi ani. 

„El figurează în organigrama noastră. Nu a fost plătit niciodată pentru că nu a lucrat aici. Concediul medical pe care și l-a luat a fost achitat de către Prefectura Cluj. Teoretic, Aurel Cherecheș este inspector superior la departamentul agricol din primărie, însă nu a vrut să se întoarcă pe funcție. Ne-a făcut cerere să suspendăm poziția sa. Poate să ceară asta timp de doi ani. Oricum, departamentul respectiv are alți doi angajați competenți și ne descurcăm”, ne-a declara o angajată din Primăria Panticeu. 

A nu se uita că Aurel Cherecheș i-a făcut un favor temporar primarului din Panticeu: i-a adus bătul de la IPJ Satu Mare la IPJ Cluj, însă favorul s-a terminat odată cu moțiunea de cenzură prin care a căzut Guvernul Dăncilă. Aron Jr. s-a întors la Satu Mare, iar Aurel Cherecheș a fost eliberat din funcția de prefect. 

Un alt pesedist care și-a salvat ”pâinea” din bani publici este Cătălin Croitoru, cel ce era mâna dreaptă a lui Cherecheș în Prefectura Cluj, poreclit ”nevasta de lucru a lui Relu”. Știind că urma să fie dat afară, fiind adus politic, pesedistul Croitoru a intrat în rândul funcționarilor publici prin Primăria Chinteni. La fel ca Aurel Cherecheș, odată ce a luat concursul a plecat de acolo pe altă funcție și a decis să-și păstreze locul cald oferit de primarul Chinteniului, Lucia Suciu. 

 Citește și: Puișorul de partid se face funcționar public ca să îl poată numi PSD în executivul Prefecturii

P.S. Find a girl that looks at you, the way Croitoru looks at Relu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *