Din oras

Boc dă vina pe arhitecți pentru gafa cu arborii plantați în mijlocul trotuarului: „De ce ai țidulă de arhitect?” Domnul primar nu a văzut unde a „înfipt” primul copac? – FOTO și VIDEO

După ce gafa cu arborii plantați pe mijlocul trotuarului a fost de râsul întregii țări, primarul Emil Boc a recunoscut că este o greșeală. A dat vina pe proiectanți și s-a revoltat pe arhitecții care au degeaba ștampilă și țidulă de arhitecți. Pentru că gafa a fost atât de mare, astăzi au fost scoși arborii plantanți cu promisiunea că vor fi replantați la marginea trotuarului. Însă, pentru replantarea lor trebuie să negocieze cu proprietarii terenurilor. 

„Voi fi foarte sincer și direct cu dvs. A fost o greșeală a proiectanților. Am ținut cont de părerile cetățenilor și am dispus remedierea situației. Pot să vă arăt că planul pe care l-am pus în dezbatere publică, făcut de proiectanți, prevedea 2 metri trotuar și în interiorul trotuarului de 2 metri copac. Într-adevăr după ce am văzut poziția oamenilor, după ce am văzut efectiv cum arată în teren, am trecut peste decizia proiectanților și am dispus ca pe tot ce înseamnă trotuar pe Bună Ziua să nu fie plantanți copaci și copacii să fie plantați în afara ariei de 2 metri. Am dispus să fie identificați proprietarii și fie cu acordul lor, fie prin procedură de expropriere să începem demersurile pentru a mai lua un metru cât este necesar pentru a planta în afara trotuarului. A greși e omenește, a persista în greșeală e mai complicat și cred că sesizările oamenilor sunt extrem de pertinente”, a declarat Boc, astăzi.

Primarul a precizat că la acest proiect au lucrat cei mai buni arhitecți ai orașului și nu s-a gândit să verifice toate detaliile.

Când a fost întrebat dacă nu a observat că este ceva greșit atunci când a plantat un copac pe trotuar, Boc a răspuns senin că a crezut că mai este o bucată mai mare de teren.

Eu am stat și am plantat un singur arbore. Am dat semnalul deschiderii plantărilor, nu am stat să văd restul. E adevărat, am fost prins într-o mini capcană. Recunosc.

Dintr-o vorbă în alta, primarul a lăsat să se înțeleagă că de vină ar fi arhitecții care au lucrat la acest proiect și nimeni altcineva.

„De ce au pus copaci? Acel proiectant trebuia să spună: domnule primar, domnule Consiliu Local, eu nu accept să se pună aici copaci. De ce ai țidulă de arhitect ca să nu îți respecți rigorile tale? Așa s-a întâmplat cu foarte mulți arhitecți din orașul ăsta care și-au pus ștampila pe tot felul de proiecte pe care nu le-a făcut primarul. Responsabilitatea lor unde este? Asta este o dovadă foarte clară”, a spus Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *