De cartier

Fosta hală din Piața 1 Mai se ruinează și stă neexploatată

O ruină. Așa a ajuns piața agroalimentară din Piața 1 Mai. Sala în care, pe vremuri, mulți clujeni și-au unit destinele, mai târziu s-a transformat în piață. Acum este un loc de a cărui istorie își mai aduc aminte doar nostalgicii.

Nimeni nu mai știe care a fost ziua în care piața care forfotea s-a transformat într-un loc pustiit. Au trecut ani buni de atunci. Și, într-o zi, un mic afacerist s-a gândit să deschidă o spălătorie auto. 

Localnicii, însă, visează să poată avea din nou în această zonă o piață, un târg, fie el și mai mic, de unde să se aprovizioneze. Să nu mai meargă kilometri în șir până în Mărăști:

„În 67 am ținut nunta acolo. De aici cumpăram marfă, din piața de la Clujana, ca acuma să o văd că e în paragină”, își amintește un clujean.

„Hala agro, așa îi spunea acolo, hala agro alimentară. Era piață, tot ce găseai acolo, de toate erau!”, exclamă un alt locuitor din zonă.

„Ar prinde bine să avem din nou o piață aici, fiindcă oamenii se înghesuie în Piața Mare și nu cred că le-ar conveni să mai meargă până acolo. Ar fi bine, aici, în zona asta, să fie, că și aici sunt mulți oameni”, explică un alt clujean care locuiește în zona Pieței 1 Mai.

„Piața Mare e departe, mai aproape ar fi Piața Mărăști și cam atât. Eu zic că ar fi bine să avem o piață și aici! Aici e fluxul continuu de muncitori. Spitalul, vine lumea să servească orice, fructe legume…”, consideră un alt clujean.

Când se va gândi cineva sa exploateze spațiul, nu se știe. Dar este foarte posibil ca, până atunci, hala să se prăbușească. Și până și clădirea în sine să devină o amintire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *