Justitie

Fosta directoare a Salinei Turda se îmbogățește! Daune morale de 100.000 de lei pentru revocarea Simonei Baciu

Primăria Turda urmează să își facă buget separat pentru plata daunelor către foștii angajați ai entităților subordonate, care par să câștige pe bandăă rulantă daune morale, salarii afarente din perioada în care au fost dați afară și reangajarea pe posturile de pe care au fost demiși în mod abuziv. 

Simona Baciu, fosta directoare a Salinei Turda, demisă la ordinele primarului Matei, a obținut un  cadou substanțial în ajunul Anului Nou. Pe 31 decembrie judecătoria Turda i-a dat câștig de cauză în litigiul cu Salina Turda, reprezentată de cei de la Toader și Asociații. În sentința pronunțată de instanță se arată că pârâta – Salina Turda S.A. trebuie să îi achite fostei directoare 100.000 de lei – DAUNE MORALE. 

„Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta BACIU MARIA SIMONA, cu domiciliul procesual ales în …, în contradictoriu cu pârâta SALINA TURDA S.A., CIF .., înregistrată la ORC sub nr. …, cu sediul în …, și sediul procesual ales. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 100000 lei cu titlu de daune morale. Respinge ca neîntemeiate cererea de obligare a pârâtei la plata sumei de 24000 lei cu titlu de daune interese pentru revocarea intempestivă a contractului de mandat, cu dobânda legală aferentă, respectiv cererea de obligare a pârâtei la plata sumei de 24000 lei cu titlu de indemniza?ie pentru perioada de preaviz contractual, cu dobânda legală aferentă. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru și onorariu avocat, acordate parțial. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare la Tribunalul Specializat Cluj, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Turda.

 

Și juristul și-a recâștigat funcția

În octombrie 2019 Ziar de Cluj a publicat materialul cu Executații de la Salina Turda. Juristul Salinei Turda, concediat pentru niște avocați din București. Cum l-a ”pregătit” Matei pe jurist înainte să-l execute: „O să am eu grijă de tine”. Simona Baciu se numara printre cei care au ajuns pe lista neagă  primarului Matei, care în momentul în care te punea pe listă orodona ședințe AGA și de comisii, ori plătea firme care să facă rapoarte că ești neperformant, iar ulteior erai dat afară din instituție. Oricare era ea, publică să fie. 

Însă turdenii nu s-au lăsat intimidați și au acționat instituțiile în judecată obținând câștig de cauză. 

Înainte de soluția obținută de Simona Baciu și alți angajați ai Salinei Turda au câștigat definitiv repunerea în funcție și salariile aferente în perioada în care au fost dați afară.  

Juristul Alexandru Biro, concediat de la Salină a câștigat procesul în fața Casei de avocatură care l-a înlocuit.

După ce s-a văzut scăpat și de juristul incomod de la Salina Turda, societatea a realizat subit că are nevoie de consultață lunară la prețul dublu față de salariul lui Alexandru Biro. Societatea a contractat servicii juridice de la SCA Toader și Asociații cu un abonament lunar de 7000 lei plus alte comisioane și onorarii. Tot în aceași perioadă societatea a contractat și un expert extern pe achiziții publice de la societatea Mibo  Consult Trust SRL cu un abonament lunar de 4000 lei ,plus deplasări cu avionul, cazare, masă.

Citește și: Exclusiv! Juristul de la Salina Turda, despre care Ziar de Cluj a scris că a fost executat politic, și-a recâștigat funcția (Soluția pe scurt)

Alexandru Biro și Cătălina Podar, angajați concediați din Departamentul juridic au câștigat procesele în fața casei de avocatură de la București, plătită de Salina.

Alexandru Biro, dat afară de Salină pentru că nu e performant s-a reprezenant singur și a învins în final casa de avocatură plătită din bani publici.

Acum Salina trebuie să-i plătească salariile restante.

”Admite în parte apelul declarat de reclamantul B.A. împotriva sentinţei civile nr. 1228 din 13.07.2020 a Tribunalului Cluj, pronunţată în dosar nr. 3269/117/2019, pe care o schimbă în parte în sensul că admite în parte cererea de chemare în judecată, dispune anularea deciziei de concediere nr.113/23.08.2019, reintegrarea reclamantului pe postul deţinut anterior şi obligă pârâta să plătească reclamantului despăgubiri egale cu valoarea salariilor indexate, majorate şi reactualizate şi a celorlalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de salariat, de la data concedierii şi până la data reintegrării pe postul deţinut anterior, cu dobânda legală aferentă acestor drepturi de la scadenţă până la plata efectivă. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Decizia este definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 25.11.2020”, se arată în hotărârea Curții de Apel Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *