In vizor

Emil Boc a început noul an rostogolind vechile proiecte

Chiar dacă în campaniile electorale pentru alegerile locale și parlamentare o seamă de obiective erau asumate de administrația locală drept proiecte „prioritare”, o bună parte dintre acestea au fost rostogolite pentru anul 2022, la „categoria a patra”, adică pregătirea documentației, concursuri de soluții și studii de fezabilitate. După cum au fost obișnuiți deja, clujenii se vor mulțumi vreme de patru ani de zile cu aceleași promisiuni, pentru a se bucura de inaugurări electorale întârziate abia din 2024. 

„Categoria a IV-a vizează lucrări și obiective de investiții pentru care pregătim documentațiile în vederea licitațiilor”, a declarat primarul Emil Boc în ședința de consiliu local.

Ce înseamnă pregătirea documentațiilor tehnice? Concurs de soluții, studii de fezabilitate, proiect tehnic, documentație de urbanism, exproprieri. La documentația de urbanism putem avea PUZ -uri sau PUD-uri în funcție de specific. 

Deci, pregătirea, practic, a tuturor documentațiilor, în vederea organizării licitațiilor.

Deci, aici nu vom organiza licitații, dar vom pregăti documentația tehnică aferentă, astfel încât anul următor să se poată pregăti și inclusiv organizarea de licitații. 

Realizarea Centurii metropolitane și proiectul multi-anual metrou și tren metropolitan – aici, clar, vom pune pe masa Guvernului toate aceste documentații, pentru că este un proiect care aparține Guvernului, noi lucrăm pentru Guvern, și va fi pusă pe masă toată această docuemntație ca aici Guvernul să realizeze pentru Centura Metropolitană licitația de proiectare și execuție, iar pentru metrou să putem avansa la faza următoare, în vederea organizării licitației, după aprobarea tuturor studiilor de fezabilitate necesare, pentru că doar studiul de pre-fezabilitate la metrou a fost aprobat.

La trenul metropolitan, de asemenea, aprobăm direct studiul de fezabilitate, iar la centura metropolitană aprobăm, practic, și toată documentația tehnică necesară în vederea organizării licitației de proiectare și execuție”, a declarat primarul Emil Boc. 

Printre proiectele pe care Primăria Boc le rostogolește pentru anul 2022 și la mulți ani, figurează:

Concurs internațional pentru Parcul Est
Parc sportiv și parking Mărăști 
Parc coridor Canalul Morii
Parcul Zorilor 
Parcul Bună Ziua
Modernizare Parc 14 Iulie

Amenajare Parc Colina
Amenajare Ansamblu Cetățuia
HUB Educațional în colonia Borhanci
Creșă nouă str Parcul Feroviarilor
Cămin persoane vârstnice pe Calea Baciului
Culoar nord Pod Oașului Răsăritului Câmpul Pâinii Podul Ira
Centru multifuncțional cercetare și inovare în Lomb

De asemenea, pasajul de la Tăietura Turcului, a fost anunțat de edilul Emil Boc pentru anul următor. 

„Este în parteneriat cu Guvernul României, dar sunt proiecte care nu sunt gestionate direct de noi, ci sunt doar sprijinite de către Primăria Cluj-Napoca”, a ținut să precizeze Emil Boc.

În condițiile în care până de curând responsabilitatea pentru obiectivele ratate ori amânate era plasată în seama guvernelor anterioare, acum, după Ciolaniada ce a urmat alegerilor parlamentare, în condițiile în care Dezvoltarea a revenit UDMR, iar PNL-iștii clujeni s-au poziționat contra modului în care Lucovid Orban a negociat ministerele, Clujul va continua să-și amâne proiectele promise în campaniile electorale, locale și parlamentare, iar „vina” pentru tergiversarea acestora va reveni, în continuare, Guvernului. Chiar dacă este vorba de un executiv negociat de PNL-iști. 

Astfel, încă o dată, Primăria Boc nu face decât să rostogolească proiectele promise clujenilor în campaniile electorale de la un an la altul. 

Dacă trenul metropolitan-metrou-centura metropolitană, precum și alte asemenea obiective strategice reprezentau o prioritate pentru administrația PNL-istă clujeană, în septembrie 2020, cu prilejul campaniei pentru alegerile locale, odată cu începutul noui an, proiectele au fost repartizate pentru „categoria a IV-a”, faza studiilor de pre-fezabilitate, licitații și contestații, toate proiectate din 2022, adică la anul și la mulți ani. 

Proiectele aflate în derulare la Cluj-Napoca
18 septembrie 2020

După cum i-a obișnuit deja pe clujeni, când inaugura parkinguri și străzi neterminate ori făcute de mântuială în perioada electorală, cel mai probabil, în continuare o seamă de proiecte vor fi inaugurate parțial abia din 2024. 

 

 

 

 

sursa capturi: primariaclujnapoca.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *