Justitie

Florin Mornăilă își pregătește retragerea. DIICOT Cluj urmează să fie condus de o femeie

Procurorul Florin Mornăilă de la DIICOT Cluj se pregătește să își încheie cel de-al doilea mandat din conducerea instituției. Acesta a cerut celor de la CSM ca după încheierea mandatului să i se permită să rămână ca procuror în cadrul aceleiași instituții. Legislația în vigoare permite procurorilor doar două mandate în conducerea unui parchet, iar Mornăilă încheia în toamnă cel de-al doilea mandat. Potrivit surselor Ziar de Cluj, DIICOT Cluj urmează să fie condus de procurorul Sotelecan Andreea Doina, cunoscută ca fiind mâna dreaptă a lui Mornăilă. 

„Pe vremuri erau două găști: Daciana Deritei cu Mircea Hrudei și Florin Mornailă cu Andreea Doina Sotelecan. Acum să ne înțelegem, șefi de parchete și sericii teritoriale ajung exact cei care nu lucrează la dosare sonore. Pe de-o parte e lesne de înțeles pentru că se caută manager bun, nu lucrător bun. Acum i se încheie mandatul lui Mornăilă și urmează Sotelecan în conducere, că oricum e susținută 100% de el”, ne-au spus vrăbiuțele de la DIICOT Cluj. 

Cert este că Florin Mornăilă rămâne în conducerea DIICOT Cluj până la sfârșitul lunii noiembrie, iar ulterior ca simplu procuror în aceeași instituție. 

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii în cadrul Serviciului teritorial Cluj din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a domnului MORNĂILĂ FLORINMIHAI la încetarea mandatului în funcţia de procuror şef al Serviciului teritorial Cluj din cadrul acestei structuri, începând cu data de 22.11.2020”, se arată în soluția dată de CSM. 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *