In vizor

Aglomerație de parkinguri în Mănăștur. Ce se întâmplă cu celelalte cartiere?

Scris de 96

Boc prezintă finalizarea Parkingului din Mănăștur de pe strada Primăverii drept o mare realizare, însă este prea puțin un singur parking în patru ani. Cartierele Clujului sunt sufocate de mașini iar lipsa locurilor de parcare este acută. Primăria a început în sfârșit să demoleze din garaje, însă procesul se desfășoară cu dificultate și mult prea târziu. Boc este primar din 2004, de ce a fost nevoie de atât de mulți ani pentru a dărâma garajele și a construi parkinguri? 

Acum, după ce în sfârșit aceste proiecte au devenit o prioritate, în loc să construiască măcar câte un parking în fiecare cartier, Primăria va ridica 3 în Mănăștur și unul în Hașdeu. Mănășturul este cel mai mare cartier al Clujului și aici lipsa locurilor de parcare este o problemă mult mai gravă, însă și alte cartiere se sufocă.  

Aplicația pentru sesizări a Primăriei este plină de plângeri ale clujenilor care reclamă faptul că trotuarele sau spațiile verzi sunt ocupate de mașini, făcând uneori imposibilă deplasarea pietonilor.  

”Asteptam si in Gheorgheni, ca de cand s-a facut banda pentru transport public trotuarele de pe Titulescu sunt pline de masini parcate, circula pe trotuare si distrug si spatiile verzi” 

Va asteptam si in Grigorescu mai ales in capatul cartierului, in Grigorescu nu mai au unii unde sa mai parcheze masinile si din acest motiv parcheaza unde pot blocand astfel unele parcari sau garaje. 

În cartierul Zorilor mașinile ocupa tot trotuarul, trebuie coborat pe carosabil unde se deplaseaza masinile cu o viteza ridicată. Este foarte periculos, mai ales daca cineva vine cu carucior. 

În Mărăști, zona Strazii Scortarilor se confrunta cu o lipsa acuta de locuri de parcare! Locuiesc in zona de 2 ani si in ultimele luni, dezvoltarea zonei face absolut necesara luarea unor masuri urgente..Personal sunt dispus sa platesc abonament lunar pentru un parking in zona. 

Primarul Emil Boc susține că în acest moment, în Cluj-Napoca sunt 7 parkinguri finalizate în cartiere – cu 2368 de locuri. Dintre acestea, patru sunt în Mănăștur. Unul în Gheorgheni, unul în Mărăști și unul în zona centrală.

Parking Primăverii F.N. 

406 locuri destinate abonaților 

34 de locuri, la demisol II, în regim plată orară, destinate vizitatorilor – regim autotaxare 

Parking Primăverii 20 

376 locuri de parcare din care: 16 pentru persoanele cu dizabilități, 6 pentru mașini electrice (2 cu echipament și 4 fără echipament), 4 pentru motociclete/mopede și încă 32 locuri pentru biciclete. 

Parking Mehedinți 58A 

126 de locuri destinate abonaţilor 

Parking Negoiu FN 

372 de locuri destinate abonaţilor 

Parking Băișoara 1-3 

317 locuri destinate abonaţilor 

38 de locuri în regim plată orară, destinate vizitatorilor – regim autotaxare 

Parking Str. Fabricii nr. 4 – Str. Fabricii nr. 5 

310 locuri destinate abonaţilor 

Parking Moților – parking zona centrală 

382 locuri 

Primăria urmează să mai inaugureze alte două parkinguri în Mănăștur, Mogoșoaia (294 locuri), Primăverii 8 (266 locuri) ș un parking în Hașdeu (316 locuri).

Pentru celelalte cartiere sunt doar promisiuni, VIceprimarul Dan Tarcea promitea anul trecut 7 parkinguri pentru cartierul Gheorgheni, primul dintre ele urmând să fie construit pe strada Liviu Rebreanu. De faptu, Tarcea promitea anul trecut nu mai puțin de 19 parkinguri. Dintre acestea a fost inaugurat unul singur. Oare de câte mandate va fi nevoie pentru a avea 19 parkinguri?

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours In vizor
  PE REPEDE ÎNAINTE: La 15.30, liderii sindicali au fost primiți de Iohannis la discuții. La 15.54, aceștia au părăsit discuțiile. Cu tot cu strânsul de mâini, atâta timp a putul aloca Președintele discuțiilor despre Educație
 • Acum 3 hours Straineze
  Lovitură pentru Viktor Orban: Parlamentul European și mai multe țări vor ca Ungaria să fie sărită de la președinția rotativă a UE
 • Acum 4 hours Politica
  Ciolacu și Rafila merg la guvern la întâlnirea premierului Ciucă cu sindicaliștii din sănătate
 • Acum 5 hours Eveniment
  Peste 20.000 de profesori au plecat în marș spre Cotroceni: ”Cu Iohannis și cu Ciucă, educația-i pe ducă!” Negocierile cu premierul Ciucă au eșuat. La Cluj, Piața Unirii este plină ochi de sindicaliști
 • Acum 6 hours Sport
  Ioan Ovidiu Sabău părăsește U Cluj. Poziția Clubului
 • Acum 7 hours General
  AUTOSTRADA MELCULUI: CNAIR a deblocat contractul pentru lotul început de Bechtel
 • Acum 8 hours Sport
  După ce a ratat titlul cu CFR Cluj, Dan Petrescu părăsește ”forbalul” românesc (că, ce se întâmplă în România, numai fotbal nu e)
 • Acum 9 hours In vizor
  Liberalul Iancu Gheorghe a votat în favoarea numirii propriului fiu în Consiliul de Administrație al unei societăți subordonate Consiliului Județean Cluj. Cică ”n-a furat, n-a dat în cap”, ”sistemul online este de vină”. ”Băbăiete”, după ce că minți ca o servitoare de la o zi la alta, ai încălcat grosolan legea. Tișe, așteptăm să-i soliciți DEMISIA și să ANULEZI numirea TRUCATĂ!
 • Acum 9 hours Politica
  Marius Budăi: Accesul ucrainenilor pe piaţa muncii din România poate fi uşurat printr-o legislaţie temporară
 • Acum 10 hours Editorial
  Legea pensiilor și pensionărilor nesimțite este DOAR pentru personalul auxiliar, nu pentru ”baștanii” sistemului. Guvernanții au impresia că toată lumea e făcută la apelul CV-urilor falsificate
 • Acum 10 hours Politica
  Guvernul încearcă să amețească sindicatele din Învățământul preuniversitar cu ”suta de lei”: primă pentru susținerea carierei didactice de 2000 de lei în iunie și o altă primă de 2000 de lei în octombrie, care se va acorda până 2027. Plus semnarea unui acord pe Legea salarizării
 • Acum 11 hours Politica
  Patriciu Achimaș Cadariu, deputat PSD de Cluj, despre ”boala plicului” și ”apucăturile de umefistan” ale lui Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății. Mărul discordiei: Planul de Combatere a Cancerului
 • Acum 12 hours Eveniment
  SEZONUL GREVELOR: Profesorii fac miting marți la Cotroceni, urmează sindicaliștii din sănătate, penitenciare, poliție, CFR Călători dar și transportatorii
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE