In vizor

Floreștiul are în sfârșit o creșă de stat. Deschiderea este amânată din lipsă de personal

Locuitorii din Florești care au copii mici au așteptat cu entuziasm finalizarea lucrărilor la prima creșă de stat din comună. Chiar dacă lucrările au fost finalizate la sfârșitul lunii august, creșa nu a fost încă deschisă. Părinții care îi duc pe copii zilnic în Cluj-Napoca, sau cei care au apelat la creșele private din comună mai au încă de așteptat. Motivul pentru care a fost amânată deschiderea este lipsa de personal.

CREȘĂ ”CETATEA FETEI”, ÎN COMUNA FLOREȘTI, JUD. CLUJ – Obiectivul lucrării a fost realizarea unei creșe în localitatea Florești, în vederea instituționalizării copiilor cu vârste între 3 luni și 3 ani prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educare, recreere, socializare și dezvoltarea deprinderilor de viață. Programul creșei va fi de luni până vineri de la 06.00 la orele 18:00. Personalul creșei va fi format dintr-o echipă multidisciplinară, cu persoane calificate ce manifestă atenție și răbdare deosebită pentru educarea și îngrijirea copiilor și sprijin pentru părinții acestora.
Parter :
– Un modul pentru copii între 3 luni ți 1 an , capacitate de 10 copii
– Un modul cuprinzând două grupe de copii între 1-3 ani, capacitate 2×15 copii/grupă = 30 de copii

Etaj 1 :
– Un modul cuprinzând două grupe de copii între 1-3 ani, capacitate 2×15 copii/grupă = 30 de copii
– Un modul cuprinzând două grupe de copii între 1-3 ani, capacitate 2×15 copii/grupă = 30 de copii
Total capacitate creșa = 100 copii din care 10 copii sub 1 an și 90 de copii cu varsta între 1 și 3 ani.

Creșa va mai avea în dotare următoarele facilități : bucătarie cu biberonerie, depozit alimente, oficiu curățenie, vestiare filtru, spălătorie, vestiar cu duș și grup sanitar pentru personal întreținere, spațiu de joacă în aer liber.

Între timp, părinții și-au înscris copiii la noua creșă și așteaptă deschiderea ei. În acest moment s-a reușit angajarea a 3 educatoare, însă mai este nevoie de personal suplimentar. Următorul concurs ar urma să se organizeze în luna decembrie, astfel că părinții speră ca la începutul anului viitor să fie deschisă creșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *