Din oras

De doi ani, Poarta Vieneză nu e cumpărată de nimeni. Prețul cerut e de aproape 3,4 MILIOANE EURO

Scris de 1243

Poarta Vieneză de pe Cetățuia din Cluj-Napoca este scoasă la vânzare de aproape doi ani prin Sotheby’s International Realty Romania. Inițial prețul era disponibil doar la cerere și se vehicula o sumă de aproape 4 milioane euro. La doi ani de la lansarea anunțului de vânzare, prețul a scăzut la aproape 3,4 milioane euro și este afișat în anunțul de vânzare. Din 2020 până acum nici un cumpărător nu s-a găsit pentru imobilul monument istoric.

În 2020, Primăria Cluj-Napoca a fost notificată de către Sotheby’s International Realty Romania asupra dreptului de preemțiune, dar se pare că nu a acceptat acest drept din moment ce imobilul este încă pe lista proprietăților scoase la vânzare.

Tot în urmă cu doi ani, a fost notificat și Ministerul Culturii asupra dreptului la preemțiune, dar se pare că răspunsul a fost același ca în cazul Primăriei.

Poarta Vieneză are 10 camere, 4 băi, un teren de 3199 mp și o suprafață construită de 600 mp. În trecut, găzduia încăperi destinate soldaților ofițeri la etaj. În același timp, Poarta Vieneză asigura accesul pentru vehicule pe un drum ce înconjura dealul spre nord. În interiorul incintei, în fața porții principale, cea a Vienei, se ridicau două clădiri de dimensiuni mai considerabile: clădirea comandamentului fortificației și o cazarmă. Alte trei edificii, de dimensiuni mai reduse, se aflau în zona porții Apel: la nord de aceasta, pulberăria, iar in fața intrării, brutăria cu un plan specific în forma de V și magazia de alimente.

Poarta Vieneză (Wiener Tor) este una din principalele căi de acces în Cetate, a fost ridicată în 1734 și care a fost reabilitată în urma unor investiții de aproximativ 1 milion euro.

Clădirea a fost reabilitată de firma Ronside Steel Cluj-Napoca, firma soților Florin și Camelia Lung și a lui Cosmin Sindean, fost manager al Hotelului City Plaza. Lucrările au început în 2017 și au fost încheiate în 2019. La momentul începerii șantierului, Florin Lung anunța că în clădirea reabilitată va funcționa un restaurant.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 3 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 3 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 4 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 5 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 6 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 8 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE