Sex

Feromoni care ajuta la gasirea perechii

Stiinta parfumurilor distruge clar romantismul relatiilor de cuplu! Ceea ce credem noi, femei sau barbati, ca ne atrage la sexul opus s-a dovedit a fi  de prisos. Nu privirea languroasa, nu unduirea soldurilor pe strada ori lungimea picioarelor, nici chiar replica inteligenta sau atitudinea nu sunt hotarator responsabile de atractia spontana, ci niste hormoni personalizati pe care ii producem pentru a identifica partenerul perfect pentru imperechiere si reproducere.

 

 

Feromonii naturali

 

 

Studiile de fiziologie comparata au aratat ca, la unele insecte, semnalele odorante sunt folosite in semnalizarea la distanta a prezentei individului apt pentru procreatie. La unele mamifere, ele joaca un rol esential in “marcarea teritoriului”, dar si in atractia sexuala. Astfel de mesageri chimici, analogi hormonilor, au fost numiti feromoni.

 

 

Feromonii umani naturali sunt degajati mai ales de piele, volatilizati din secretie (cum ar fi transpiratia sau sudoarea) sau din secretii (modificarile pH-ului vaginal produse de estrogeni favorizeaza aparitia unor produsi organici in vagin, al caror miros sporesc dorinta sexuala a barbatului; pentru femeie, acelasi efect il are secretia proaspata a glandelor preputiale).

 

 

Acele molecule microscopice zburda prin aer si sunt detectate de un organ specializat saflat in nasul celui de care te apropii suficient de mult ca sa ii simpta si sa stimuleze zona creierului cunoscuta drept sediul emotiilor responsabile si de atractia sexuala.

 

 

Testele facute pentru a demonstra daca feromonii ajuta la gasirea perechii au verificat teoria: da, cei care s-au “parfumat” cu feromoni au trezit un interes mai mare acelora cu care s-au intalnit. Acea “chimie” despre care se vorbeste ca ar exista intre unii parteneri ar fi deci finalmente raspunzatoare de succesul relatiilor si de durata lor.

 

 

Relatia mirosurilor cu activitatea sexuala

 

 

Atractia resimtita fata de o persoana implica si elementul de natura olfactiva. In societatile vestice, mirosurile asociate in mod direct cu sexul (in special mirosurile corporale), respiratia rau mirositoare si secretiile vaginale sunt considerate deseori neplacute, dezagreabile. Acest lucru se poate deduce si din utilizarea pe scara larga a deodorantelor, parfumurilor si after-schave-urilor. Totusi, s-a constatat ca, la unele persoane, mirosurile genitale, cum ar fi mirosul urinei, ar avea un efect afrodisiac.

 

 

Mirosul genital este un miros caracteristic ce provine din organele genitale ale femeilor si ale barbatilor. Unele femei au un miros genital puternic. Estrogenii, prin modificarile pH-ului vaginal favorizeaza aparitia in vagin a unor produsi organici care sporesc libidoul barbatului. Mirosurile genitale la barbati variaza ca intensitate. La barbatii necircumcisi, ele se pot datora acumularii de spegma sub preput. Secretia glandelor preputiale poate avea efect excitant asupra femeii.

 

 

Parfumurile, stimulenti sexuali

 

 

Parfumurile din industria cosmetica pot fi folosite cu dublu scop: acela de a acoperi mirosurile corporale dezagreabile si cel de a spori atractivitatea sexuala. Rolul parfumului este sa accentueze mirosul natural, daca acesta este considerat atragator, si sa-l mascheze, daca este neplacut, cu un rol de perfectare a simtului olfactiv.

 

 

Mirosurile corporale trebuie sa aiba un anumit parfum, iar oamenii au anumite asteptari privind mirosul anumitor arii corporale. Parfumul este chemat sa accentueze o situatie erotica intr-o circumstanta specifica. Dorinta de atractie pare a fi motivul principal al folosirii parfumului, iar activitatea sexuala se situeaza pe primul plan.

 

 

In vestitul tratat erotic oriental intitulat “Gradina parfumata”, al seicului Nefzaoui, in capitolul “Despre folosirea miresmelor in impreunare” se spune ca “miresmele au darul de a trezi poftele trupesti si in barbat, si in femeie. Atunci cand femeile respira mireasma cu care este parfumat barbatul, isi pierde stapanirea de sine si, deseori, se va afla ca barbatul are prin aceasta un puternic mijloc de a ajunge sa posede femeia.” In ritualurile erotice, se sublinieaza nu doar efectul erotic al mirosurilor care emana din organele sexuale, ci si folosirea placut mirositoare, a parfumurilor, a uleiurilor aromate si a esentelor (cum ar fi tamaia).

 

 

Si femeile si barbatii produc acesti feromoni, dar folosirea produselor sofisticate de igiena, tot mai intense, impiedica detectarea lor de catre parteneri. Se pare ca solutia este un parfum care sa ii faca mai “vizibili” si mai dezirabili pe… barbati. Si cine putea inventa un astfel de parfum decat tot un barbat, dornic de mai multa aventura, flirt, intalniri si pasiune. Dar asta poate si pentru ca intr-un cuplu se pare ca femeile isi pierd primele mirosul si barbatii sunt cei care sufera din pricina asta.

 

 

Parfumurile, utilizate ca stimulenti sexuali artificiali, pot indeplini functia de feromoni artificiali. Exista o mare diferenta individuala in privinta sensibilitatii la substantele odorante, putandu-se vorbi chiar despre tipuri sexual-olfactive.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *