In vizor

Felicitări, Emil Boc! Șmecherii din Maramureș demolează clădiri istorice în centrul Clujului, după care fac blocuri printre case

Mafia imobiliară din Cluj-Napoca nu există, însă e prezentă peste tot. Emil Boc e ocupat cu inteligența artificială și cu găini care se ouă gigabiți, timp în care șmecherii își fac liniștiți de cap prin oraș.  

Știri de Cluj a observat modul absolut sfidător prin care o clădire istorică a fost demolată, urmând a se construi în loc un bloc de locuințe printre case pe strada Samuil Micu. De asemenea, un locuitor al Clujului a pus degetul pe rană și a făcut dezvăluiri picante despre modul de operare al șmecherilor din imobiliare.

„vii din Sieni, Maramureș, (unde nu vreau să știu cum ai făcut banii pt că sigur o să mă enervez aflând), cumperi două case în zona centrului istoric al Clujului (dintre care una de referință în istoria socială și emoțională a orașului – restaurantul interbelic “Bufnița”), obții autorizație de “consolidare a clădirii monument” de la Primăria unde, cică, nu se dă mită (eu nu am reușit să obțin autorizație pt schimbarea culorii casei, apropo), după care demolezi cele două case ca să faci o clădire de birouri (casa monument, chipurile, a căzut singură pe când se încerca salvarea ei)”, a scris Laura Laurențiu.

Cum funcționează șmecheria?

Pasul 1: Rechinii imobiliari au cumpărat două case în centrul istoric al orașului Cluj-Napoca (la adresele Gheorghe Șincai nr. 13 și strada Samuel Micu nr. 8), cu intenția de a le „restaura” și „consolida”
Pasul 2: Casele s-au „dărâmat” în momentul restaurării, fiind extrem de vechi
Pasul 3: Merge construită și o clădire de birouri acolo, nu?

Mai grav e că a dispărut, peste noapte, de pe harta orașului un loc cu o însemnătate aparte pentru istoria orașului, fostul restaurant interbelic ”Bufnița”. Loc vizitat în trecut de personalități ca Ion Zamfirescu, profesorul de filosofie al Regelui Mihai, de Mihai Șerban  – Director al Academiei de Agricultură din Cluj (actuala USAMV), de Lucian Blaga și de celebrul aviator Charles Lindbergh, primul care a traversat Atlanticul. După război, aici au funcționat laboratoarele Cofetăriei Vitadulci.

Ziar de Cluj a scris în trecut despre importanța localurilor din Clujul de altădată. 

Între timp, Emil Boc e de neatins și se plimbă liniștit prin America pe la conferințe stupide ca să se poată lăuda apoi acasă în Răchițele. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *