Din oras

Cum gestionează Consiliul județean Cluj banii județului: Drumul județean Luna de Sus-Buru va fi reparat la câteva luni după ce a fost asfaltat

Scris de 353

Drumul județean 107M intră în proces de întreținere, asta chiar dacă lucrările de modernizare au fost efectuate în primăvara acestui an. Lucrările au fost executate atât de prost, încât la câteva săptămâni după finalizarea acestora, locuitorii nevoiți să facă zilnic naveta pe ruta Buru-Iara-Băișoara-Cluj-Napoca au semnalat degradarea asfaltului și apariția gropilor.

Modernizarea acestui drum a fost mult întârziată, a fost nevoie de câțiva ani pentru ca solicitările locuitorilor din zonă și a turiștilor care doreau să ajungă la Muntele Băișorii să fie ascultate de Consiliul județean. Practic, acel drum a fost deteriorat pe perioada construcției Autostrăzii Transilvania.

Alin Tișe promitea pentru drumul județean 107 M ”cele mai bune condiții de transport”

Chiar și președintele Consiliului județean, Alin Tișe, a recunoscut la momentul demarării lucrărilor în august anul trecut, că acest drum era extrem de deteriorat și că solicitările venite din partea clujenilor au fost numeroase.

„Acest sector de drum județean era, într-adevăr, extrem de deteriorat, lucru confirmat atât de expertiza noastră tehnică, cât și de numeroasele sesizări pe care le-am primit în ultimii ani pe acest subiect de la cetățeni, urmare a folosirii intense în cursul construirii autostrăzii. Lucrările de asfaltare recent demarate vor continua în perioada următoare și pe celelalte sectoare ale acestui drum județean în lungime totală de aproximativ 42 de km, astfel încât toți cei care-l folosesc să beneficieze de cele mai bune condiții de transport”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Doar că promisiunea lui Tișe de anul trecut privind ”cele mai bune condiții de transport” s-a dovedit a fi doar atât, o promisiune. Locuitorii din zonă au apucat prea puțin să se bucure de un drum proaspăt asfaltat. Când în sfârșit părea că lucrurile s-au rezolvat, lucrările executate de firma Kiat au fost de o calitate îndoielnică.

Citește și:

Risipă de bani publici: Repararea drumului județean Luna de Sus – Buru, o bătaie de joc. Asfalt distrus, la doar câteva luni de la modernizare – VIDEO

Lucrări de întreținere pe un drum modernizat acum câteva luni

Deoarece drumul județean 107 M Luna de Sus – Buru a devenit din nou, pe unele porțiuni, foarte deteriorat, Consiliul județean Cluj se vede nevoit să intervină cu lucrări de întreținere la câteva luni după demararea lucrărilor de modernizare.

În martie, promisiunea Consiliului județean era ” ample şi complexe lucrări ce vizează întreaga cale de rulare şi vecinătatea acesteia, în profunzimea drumului, de la fundaţie şi până la aşternerea a două straturi de asfalt”. Nu putem să nu ne întrebăm cum se poate ca aceste ”ample și complexe” lucrări să cedeze după doar câteva luni?

Deoarece lucrările executate au fost foarte proaste și asfaltul a crăpat și au apărut gropi, sunt prevăzute pe toaă lungimea drumului lucrări constând în frezarea porțiunilor de drum deteriorate, plombări cu mixturi asfaltice, burdușiri, completare de acostamente, reprofilarea drumului cu piatră spartă cu cilindrare și așternere de covor asfaltic, pe sectoare.

Pracatic vorbim de o risipă a banilor publici. Un drum proaspăt asfaltat are nevoie de covor asfaltic după câteva luni de când a fost finalizat. Poate acum, la o nouă încercare vor reuși să facă o lucrare care să reziste măcar până în primăvară, iar drumul să fie practicabil pentru turiștii care vor să ajungă la munte.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 10 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 12 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 13 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 13 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 13 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 14 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 14 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 14 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 16 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 16 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 18 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 18 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE