Justitie

”Favoriții” celor de la DIICOT Cluj: PERCHEZIȚII azi dimineață la 6, CONDAMNAREA DEFINITIVĂ azi la 15. Trei ”vizite” în trei dosare!

Eficienți în combaterea traficului de droguri, procurorii de la DIICOT Cluj au făcut o pasiune pentru comercianții de etnobotanice, că ăia de coca sunt mai greu de prins. Așa se face că anul trecut una dintre grupările favorite ale celor de la DIICOT Cluj erau judecați pentru etnobotanice, așa că s-au gândit să le mai facă o vizita în Cluj-Napoca, Florești și alte localități din apropiere. I-au arestat atunci și în primăvară au ieșit de pe măsurile preventive.

Informația a fost confirmată de către cei de la BCCO Cluj: Au loc 30 de percheziții pe raza județului Cluj. 

Curtea de Apel Cluj urmează să se pronunțe definitiv azi în dosarul grupării de dealeri de etnobotanica, formată din inculpații: CIOBAN ALEXANDRU SEBASTIAN, LĂCĂTUŞ ALBERTO, KALLO MARIUS, FILATON ANDREI, CRISTOF IMRE, RUHA IULIU-EMANUEL, BATHORI TONY-CASSIAN, PLATZ JOZSEF, PLATZ JANOS, FILATON CLAUDIU-FLORIN, VESCAN RĂZVAN, PURECE GHEORGHE INDREI, DIOSZEGI CRISTIAN-VALENTIN, DIOSZEGI MARIA și GAŞPAR MARTIN. 

Atâta tot că din pălăria celor de la DIICOT Cluj a mai ieșit un dosar per P per 2019 și s-au dus dis-de-dimineață pe la casele celor de mai sus, însoțiți de prietenii mascați. Potrivit surselor noastre, doar o parte din cei 15 comercianți de etnobotanice sunt vizați de ”noul” dosar. 

VEZI ȘI:Șapte traficanți de etnobotanice, reținuți după descinderile DIICOT Cluj! Foloseau ”telefoane de serviciu” și schimbau des depozitele

În august 2019 s-au făcut 12 percheziții la cei 15 inculpați(unii fiind rude de grad primar). Iată ce spuneau cei de la DIICOT atunci: 

„La data de 13.08.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpaților C.A.S., L.A., K.M., C.I., R.I.-E., P.J. și P.J., pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, pe raza municipiului Cluj-Napoca a acţionat o reţea de distribuire a substanţelor etnobotanice, al cărei principal scop a fost obţinerea unui profit material substanţial prin procurarea, distribuirea, plasarea pe piaţă, ambalarea, transportarea, manipularea şi stocarea – depozitarea de substanțe susceptibile să producă efecte psihoactive, respectiv prin efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile să producă efecte psihoactive.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că, inculpații C.A.S., L.A., K.M., au procurat din străinătate cannabinoizi sintetici în stare pură, după care fie direct, fie prin intermediul celorlalte persoane au produs și preparat materie vegetală, în scopul comercializării acesteia către terțe persoane.

Pentru a evita depistarea activităţii ilicite desfăşurate, persoanele care s-au ocupat în mod direct de distribuirea substanțelor susceptibile să producă efecte psihoactive au utilizat „telefoane de serviciu”, pe care le-au schimbat în mod frecvent, la fel ca și locaţiile unde au depozitat substanţele procurate de la inculpații C.A.S., L.A., K.M.

La data de 13.08.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 18 percheziţii domiciliare, la locuinţele a 15 persoane bănuite de trafic de substanţe psihoactive”, arată cei de la DIICOT Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *