Afacerea zilei

Familia Bauder din Germania a făcut profit de 1 milion euro, în 2019, prin firma lor de acoperișuri din Cluj-Napoca

Producătorul german de acoperișuri, Bauder, și-a început activitatea în Cluj-Napoca în 2001. De atunci, afacerea familiei Bauder a crescut constant, cu excepția câtorva ani când a avut pierderi. Cu un număr mic de angajați, a reușit de-a lungul anilor să se impună pe piața de profil.

Bauder a rulat, în urmă cu doi ani, o cifră de afaceri de 6,5 milioane euro, valoare similară cu cea din anul 2018. În urmă cu patru ani, firma a avut venituri totale de aproape 4,6 milioane euro, aproape la fel ca în 2016. Cifra de afaceri din 2019 este cea mai mare de la înfiinţare, în 2001, până în 2019. De-a lungul anilor, veniturile totale au variat între 2700 euro (în primul an de activitate) și 6,5 milioane euro.

Profitul net declarat în 2019 este cel mai bun câștig net pe care l-a avut vreodată compania. Astfel, Bauder a avut profit net de peste 1 milion euro în urmă cu doi ani. În 2018, firma a avut un profit net de peste 786 mii euro, iar în 2017 valoarea profitului a fost de 755 mii euro. În primul an de activitate, Bauder a avut pierderi de 437 euro. De-a lungul anilor, compania a mai întregistrat pierderi. De exemplu, în 2012 a avut pierderi de peste 338 mii euro.

În primii ani de activitate, Bauder nu a avut niciun angajat. Apoi, numărul salariaților a crescut de-a lungul anilor și a ajuns la 10.

Unic asociat al Bauder Cluj-Napoca este Bauder GMBH Germania. Administratorii companiei din Cluj sunt Tim Bauder și Jan Bauder, ambii din Germania.

Bauder este o afacere de familie, care a început în Germania în urmă cu 160 de ani.

„Mai mult de 160 de ani sunt de când au fost create primele produse pentru acoperiș în compania noastră. Astăzi, Bauder garantează pentru acoperișuri de calitate și sigure – durabile, economice și rezistente, cu pretenția de a oferi performanțe ridicate în toate domeniile. În calitate de companie administrată de proprietar nu suntem sub presiunea maximizării profitului pe termen scurt, ci continuăm să dezvoltăm compania în mod constant și pe termen lung. Apropierea de clienții noștri și angajații noștri ne distinge și este esențială pentru succesul nostru pe termen lung”, scrie pe site-ul companiei.

Bauder Cluj-Napoca produce diverse tipuri de acoperișuri: acoperișuri terasă, acoperișuri șarpantă și acoperișuri verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *