In vizor

Dispecera de la Ambulanța Cluj a fost dată afară

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat în cadrul prezentării bilanțului Departamentului pentru Situații de Urgență că operatoarei din Cluj care le-a vorbit urât părinților i-a fost desfăcut contractul de muncă.

„Cineva care nu respectă regulile și încalcă regulile și când nu-și face treaba, nu aveam cum să ținem mai departe în sistem. Abordarea noastră față de cazul de la Cluj a fost de a fi desfăcut contractul de muncă pentru persoana care a fost în dispecerat și a avut un mod total incorect de discuție cu un copil”, a declarat Raed Arafat.

Ziar de Cluj a relatat că, în noiembrie, părinţii unei fetiţe de un an şi câteva luni, din comuna Aghireşu, au sunat la 112 pentru a solicita o ambulanţă întrucât micuţa urina cu sânge. Operatorul care a preluat apelul, o femeie, le-a reproşat celor doi că nu au sunat la medicul de familie, întrucât problema nu reprezinta o urgenţă.

Atunci când tatăl i-a spus că va răspunde dacă fiica sa paţeşte ceva, aceasta le-a spus părinţilor că ei sunt răspunzatori pentru felul în care îşi cresc copiii. Abia la al treilea apel la 112, preluat de un alt operator, a fost trimisă o ambulanţă pentru ca fetiţa să fie dusa la spital. Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Cluj, Horia Simu, a declarat, după incident, că persoana respectivă este monitorizată şi că o astfel atitudine „nu îşi are locul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *