Sanatate

Exercitiile de forta

Exercitiile de forta vizeaza toti muschii corpului, pentru ca o forta mai mare este data de o forta musculara mai mare care ard mai multe grasimi.
De ce sa le practicam?

1.    Consolideaza respectul de sine pentru barbati si femei prin profilul muscular armonios al corpului.
2.    Sporesc capacitatea de a face atletism, de a muta mobile, de a desuruba capace de borcan si de a face sex.
3.    Ard grasimile. Daca metabolismul e mai intens, si capacitatea de a arde grasimile creste. Muschii pot arde grasimile ca un combustibil, deci cu cat mai multi muschi, cu atat activitatea de ardere a grasimilor e mai mare. Iar pierderea in greutate devine mai putin importanta cand corpul este alcatuit din mai putina grasime si mai multi muschi.
4.    Mentin oasele la locul lor, sanatoase si fara dureri. Sceheletul si sistemul muscular functioneaza bine impreuna daca exista armonie intre ele. Muschii puternici si supli sunt o buna asigurare impotriva durerilor.
5.    Completeaza armonios exercitiile aerobice. Un program de exercitii de forta si aerobic va dezvolta simultan forta, rezistenta si flexibilitatea, oferind in acelasi timp anumitor muschi odihna de care au nevoie pentru o crestere si intretinere optime.

Recomandare. Exercitiile de forta inseamna sa tragi sistematic de fiare, haltere si gantere, sa intinzi extensoare si sa faci flotari de “abdomen” in salile de gimnastica si centrele de fitness. Antrenorii recomanda un antrenament cat mai variat pentru marele public, calificat si indrumat de instructori.

Sugestii pentru un bun antrenament de forta:
–    Incalzire si stretching. Incalziti-va inainte de a face exercitiile de stretching. Cateva minute de jogging pe loc sau pe scari sunt de ajuns. Apoi treceti la stretching ca sa pregatiti muschii pentru exercitiile de forta.
–    Stabiliti-va obiectivele. A sti ce vreti sa realizati va ajuta sa va definiti modul in care veti ajunge acolo. Ce va poate interesa? Forta. Dimensiunea. Tonifierea. Apelati la instructor pentru a invata lucrurile de baza, mai ales folosirea corecta a greutatilor libere pentru a preintampina luxatiile sau leziunile.

–    Stabiliti-va o rutina de baza. Incepeti cu grupele de muschi importante, cum sunt cele ale coapselor, gambelor, spatelui, pieptului, bratelor si musculatura abdominala. Dupa ce ati acoperit muschii principali, puteti sa rafinati exercitiile pentru alte categorii de muschi.
–    Antrenati-va treptat. In general, ar trebui sa faceti fiecare exertitiu in cate doua seturi de 8-10 ridicari cu greutati care sa creasca treptat.
–    Nu manevrati niciodata brusc greutatile. Ridicati-le cu o miscare lina si constanta. Astfel va mariti forta musculara reducand la minimum riscul de lezare a articulatiilor.

–    Ridicati greutati cel putin de doua ori pe saptamana, dar nu mai mult de o data la doua zile. Amintiti-va ca muschii au nevoie de timp ca sa reconstruiasca dupa ce s-au contractat. Daca v-ati organizat un antrenament regulat, pe grupe de muschi, il puteti esalona pe o perioada si puteti lucra in fiecare zi o anumita grupa, cata vreme celelalte au ragazul necesar ca sa se relaxeze.
–    Faceti-va exercitiile de forta regulat pentru a va intretine mintea si corpul sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *