In vizor

Exclusiv! Să tot fii pensionarul de lux al Clujului! Şeful Poliţiei Locale câștigă 8.898 lei brut!

În ulima periodă comunicarea primărei cu o anumită parte a presei (rapid a învățat și Boc metehnele lui Ion Iliescu!) se face pe două căi. Una este cea prin care anumiţi reprezentanţi ai instituţiei se perindă pe la posturile locale de radio pentru a (dez)informa cetăţenii cu privire la proiectele măreţe ale municipalităţii aflate în desfăşurare, precum şi despre cum mai marii conducători ai urbei “vor face, vor inaugura, vor construi”. O altă formă de comunicare cu presa „odiaosă” („Măi, animalule”, ne zicea Ion Iliescu în perioada sa de glorie comunicațională) se face prin filtrul departamentului mass media din cadrul primăriei, unde, aceeaşi funcţionari care lansează porumbei pe calea undelor radio îi pasează la cele 30 de zile legale conform Legii 544 pe ziariştii care pun întrebări incomode. Cât câştigă de la primărie pensionarul de lux al Clujului? Invocând o serie de legi salariații municipalității ne informează că salariul lui Marcel Bonţidean, plătit din bani publici, este confidenţial. Am vrea să ştim şi noi domnule primar ce face Marcel Bonţiden pentru 8.898 de lei brut pe lună? Că, dacă nu ştiaţi, Ziar de Cluj vă informează că șeful Poliţiei Locale câștigă de două ori mai mult decât dumneavoastră! 

Ziar de Cluj a făcut în 23 februarie o adresă  primăriei Cluj-Napoca prin care a solicitat comunicarea salariul directorului general al Poliţiei Locale a Primăriei Cluj-Napoca. Aşa cum era de aşteptat  răspunsul din partea departamentului mass media a fost unul cât se poate de prompt, în 7martie. Era și greu să conceapă refuzul, chipurile pe lege, în mai puține zile. Potrivit reprezentanţilor primăriei salariul şefului de la „locală” este confidenţial. 

“Potrivit prevederilor art. 163 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, actualizată, cu modificările și completările ulterioare – salariul este confidențial. Menționăm că drepturile salariale aferente funcției publice de conducere de director general – al Direcției Generale Poliția Locală – funcție care în prezent este ocupată de către domnul Bonțidean Marcel Nicu, sunt stabilite potrivit următoarelor acte normative: Legea-cadru nr. 284/28.12.2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fondurile publice, actualizată, cu modificările şi completările ulterioare.  OUG nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative actualizată, cu modificările şi completările ulterioare. OUG nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative actualizată, cu modificările şi completările ulterioare. Ordinul nr. 496 din 30 martie 2015 privind contravaloarea alocației valorice a normei de hrană acordată personalului poliției locale, emis de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, actualizat, cu modificările şi completările ulterioare”, cu stimă, Biroul Massmedia

Stimabile, maestre, Primarule, dragă, “Do you remember” anul de graţie 2009 când Guvernul susţinea interzicerea cumulării pensiei cu salariul la stat? 

„Decizia privind interdicţia cumulării pensiei şi a salariului la stat este în primul rând morală şi realizează un act de dreptate în sistemul public. Guvernul îşi mentine şi susţinte această ordonanţă” – a declarat în ianuarie 2009 premierul Emil Boc. 

Asistăm la un caz clar de dedublare a personalității: pe vremea când era prim ministru şi promova interzicerea culumării pensiei cu salariul de la stat , Emil Boc a precizat că Guvernul nu îngrădeşte dreptul la muncă, ci spunea doar că „un cetăţean, pe bani publici, trebuie să opteze, ori salariu, ori pensie”.

„Dacă noi permitem în continuare acest dezmăt şi desfrâu pe bani publici, cum am putea să asigurăm banii pentru toate categoriile sociale? Trebuie să înţelegem că bugetul de stat nu este un sac fără fund. (…) Se pune întrebarea până unde se duc aceste nedreptăţi din sistem, până unde poţi să-i ceri cetăţeanului să strângă cureaua şi să contribuie la buget pentru susţinerea acestor venituri”, a subliniat Emil Boc în anul 2009.

Dacă salariul brut al pensionarului de lux (încă nu știm cât îi este pensia, așteptăm declarația de avere) este de 8.890 de lei (există documente oficiale în acest sens) nu este cumva o contradicţie de termeni între anul de graţie 2009 şi anul de graţie 2016, când Marcel Bonţidean a devenit, în baza unui concurs, directorul Poliţiei Locale ? Sau o fi bugetul Primăriei Cluj-Napoca un sac fără fund, sau la Primăria Cluj-Napoca vă permiteţi dezmăţ şi desfrâu pe bani publici?

Zi-ne, Excelență, Maestre, comunică-ne ceva chiar și-n termen de 30 de zile, dar fă-o!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *