In vizor

EXCLUSIV: O clădire se dărâmă în capul trecătorilor, lângă un aglomerat centru care tratează copii și bătrâni

Pe strada Einstein 12, în buricul târgului provincial-semirural Cluj-Napoca, o clădire, lipită la frontul stradal de Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Copii și Adulți (un centru frecventat zilnic de sute de copii, adulți și bătrâni, pentru tratamente de recuperare), se dărâmă drept în capul trecătorilor!

Dacă la început clădirea avea și acoperiș, după ce acesta s-a autodemolat pe tot trotuarul și pe o mare parte din carosabil, acum a rămas golașă, continuând însă să se dărâme, din această ruină căzând în continuare cărămizi și bucăți masive de tencuială. 

Gurile rele spun că imobilul respectiv ar fi trecut în acte pe o firmă care i-ar aparține unei persoane importante din Cluj, clădirea fiind monument istoric, motiv pentru care legea nu ar permite să fie demolată cu intenție. Așa că este lăsată să se dărâme singură în stradă, până la nivelul de degradare la care legea va permite ca rămășițele să fie îndepărtate complet, iar pe locul astfel eliberat să poată fi ridicată o altă construcție.

Între timp, copiii cu autism, sindrom Down, cu dizabilități, handicap fizic, motor, și bătrânii bolnavi de Alzheimer, care trec zilnic prin zonă, cel puțin de două ori pe zi, la venirea și la plecarea din centrul unde își fac programul de recuperare, zeci de persoane suferinde și zeci de însoțitori, plus banalii trecători, își riscă viața, pentru că o bucată istorică de cărămidă le poate oricând cădea în cap din clădirea care nu știm încă cui îi aparține, dar dorim să aflăm.

Cei care cunosc detalii referitoare la proprietarii clădirii care pare a fi lăsată intenționat să se dărâme peste clujeni, de pe strada Einstein, nr. 12, sunt rugați să ne scrie pe adresa de email florin@ziardecluj.ro Să îi cunoaștem pe nesimțiții care ne pun viața în pericol doar pentru interesele lor financiare!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *