Justitie

O fostă grefieră propusă pentru arestare plângea înainte să intre în sală la Tribunalul Cluj

O fostă grefieră din Bistrița a fost propusă pentru arestare preventivă de DNA CLuj pentru trafic de influență. Pe holul Tribunalului Cluj, înainte să intre în sală, femeia în vârstă de 62 de ani plângea.

Veronica Feher, fost grefier la Tribunalul Bistriţa Năsăud, a fost reținută cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

”În perioada august 2016 – 14 februarie 2017, inculpata Feher Veronica a pretins și ulterior a primit suma de 100.000 lei și produse alimentare, de la o persoană – rudă a doi inculpați trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Pentru această sumă de bani, inculpata i-a creat persoanei respective impresia că ar avea influență asupra magistraților din cadrul Tribunalului Bistriţa Năsăud, însărcinați cu judecarea cauzei respective, în vederea emiterii unei soluţii favorabile față de cei doi inculpați.

În cursul anului 2016, inculpata Feher Veronica, procedând în aceeași manieră, a pretins și primit de la o altă persoană mai multe produse alimentare.

De data aceasta, inculpata a creat impresia că ar avea influență asupra unui magistrat din cadrul Judecătoriei Bistriţa, în vederea emiterii unei soluţii favorabile față de una dintre părți.”

Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, fiind prezentată la data de 24 februarie 2017 Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, noteaza Clujust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *