Justitie

EXCLUSIV Mihai Seplecan, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, condamnat definitiv pentru UZ de FALS

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, a fost condamnat defintiv la un an și doua luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care era acuzat că s-a folosit de o diplomă universitară falsă. Curtea de Apel Cluj a respins contestația sentinței de fond și a menținut condamnarea. În schimb, pentru prejudiciile aduse de Seplecan, pentru că s-a angajat ca jurist la diferite instituții de Stat, instanța a dispus disjungerea părții civile și rejudecare ei. 

 

„.În baza art. 421 pct. 1 lit. b C. pr. pen., respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul SM împotriva sentin?ei penale nr. 1023/11.03.2019 a Judecătoriei Cluj Napoca. Obligă inculpatul-apelant la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului. II.În baza art. 421 pct. 2 lit. b C. pr. pen. admite apelul declarat de partea civilă SC SSHH SA împotriva sentinței penale nr. 1023/11.03.2019 a Judecătoriei Cluj-Napoca, pe care o desființează numai cu privire la omisiunea instanței de a se pronunța asupra acțiunii civile exercitate de SC SSH Hidroserv SA, și judecând: Disjunge acțiunea civilă exercitată de SC SSH Hidroserv SA., prin reprezentant legal CITR FB SPRL, în dosar penal nr. 23805/211/2016 și trimite cauza spre rejudecare instan?ei de fond, respectiv Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea soluționării acesteia. Cheltuielile în apelul părții civile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 18 octombrie 2019”, se arată în decizia definitivă a Curții de Apel Cluj. 

 

 

Contactat telefonic, Mihai Seplecan susține că așteaptă motivarea setinței în termenul prevăzut de lege, iar ulterior va comenta decizia. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *