Din oras

Ambiție sau viziune? Banda dedicată de pe Moților nu există, însă Boc promite transport public Florești-Mărăști

Scris de 252

Dacă e ambîț sau viziune, pare-se că nici edilul clujean nu mai știe. Realizarea unei benzi dedicate pentru transportul în comun pe Moților e o promisiune veche, de prin 2017. Doar că ajunsă pe masa specialiștilor, această inițiativă s-a împotmolit. Chiar Emil Boc s-a tot referit la acest subiect, afirmând că e în analiză. De luni bune. Acum, edilul clujean, prezent la un post de radio local, a vorbit despre ambiția sa, pardon, viziunea municpalității clujene, conform căreia transportul public va deservi călătorii pe direcția Florești-Mărăști.

„Pe Moților eu am cerut să mi se prezinte soluții integrate, nu doar punctuale, nu să rezolve un sector de 800 de metri. Nu rezolvi problema încurajării transportului public și descurajării utilizării mașinii doar cu un tronson de 800 de metri. 

Ambiția, nu ambiția, viziunea pe care am propus-o este ca de la intrarea în Cluj-Napoca, din Florești chiar, până în Mărăști, să avem linii dedicate.

Ni se spune că nu se poate permanent pe un anumit tronson. Atunci am cerut intervale orare în care să putem avea linii dedicate dimineața și după amiaza spre seară pentru a încuraja transportul în comun și să extindem în alte zone aceste linii dedicate”, a afirmat Emil Boc.

Credeți că ambîțul de primar se oprește aici? Nici vorbă.

După implementarea acestui proiect, adică după ce va intra în linie dreaptă, vorba preferată a celor de la Consiliul Județean, municipalitatea preconizează și trasarea unor benzi dedicate transportului public pe direcția Zorilor-Centru, pe Calea Turzii. 

Deocamdată, adică de mai bine de doi ani, nu avem de nici unele. Dar planurile sunt mari, iar promisiunile tot mai multe.

Cum arată situația de fapt?

Benzile pentru transportul în comun pe Calea Moților sunt dificil de realizat din cauza traficului de pe străzile colectoare. Potrivit conducerii Primăriei, studiul este în analiză la specialiști. Același lucru îl spuneau însă și în urmă cu doi ani:

„Este în analiză la specialiști. Nu am primit încă raportul pentru că e foarte complicat de implementat. Acesta e răspunsul pe care îl primesc de la comisie pentru că sunt străzile colectoare spre Moților care sunt afectate foarte mult, iar o decizie luată pentru Moților se răsfrânge până pe Ferdinand sau până pe Horea sau celelalte străzi pentru că sunt străzile care intră și ies de pe Moților. Specialiștii spun că trebuie să le dăm timpul necesar ca să poată studia”, declara Emil Boc în mai 2019. 

Prin urmare, specialiștii aprofundează studiul. Continuă să analizeze.

Contrar expertizei acestora, edilul clujean își permite să iasă în față cu găselnițe de moment:

noi promisiuni pentru benzile dedicate, transportul public va acoperi ruta Floresti-Mărăsti.

E clar.

Campanaia electorală e tot mai aproape.

Traficul e varză.

Iar primarul face ce știe mai bine: ciorbă reîncălzită. 

CITEȘTE ȘIAdio benzi pentru transportul în comun pe Moților? Emil Boc: „E foarte complicat de implementat”

Calea Mănăștur se lărgește deja de doi ani. Deocamdată se va extinde cu o dezbatere publicăULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 12 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 15 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 19 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 19 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 20 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 20 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 21 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 21 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 22 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 22 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE