Eveniment

EXCLUSIV: DNA, percheziții la ”dinozaurii” protecției consumatorului Cluj. Comisarii Cristian Nicula și Mircea Radu, printre cei vizați

În timp ce ditamai președintele Autorității Naționale a Protecției Consumatorului, Horia Constantinescu, efectua un control la mizeriile de magazine din Piața Mărăști, DNA Cluj tocmai ”colinda” pe la casele mai multori comisari ai Protecției Consumatorului Cluj, mai precis la ”dinozaurii” Mircea Radu și Cristian Nicula, unde procurorii au efectuat mai multe percheziții.

Cei doi și-au împărțit în ultimii ani, prin sistem ”rotativă”, șefia Comisariatului Regional, unde au practica politica ”blatului”, mai ales în ceea ce privește marii operatori de carne și produse din carne din zona Apahida și Turda, care beneficiau de un tratament extrem de binevoitor în ciuda relatărilor șocante ale presei.

Potrivit surselor noastre, procurorii urmează pista unor șpăgi, dar este vorba și despre niște ”mânăreli” făcute pe partea de achiziții. Perchezițiile sunt sigure, asta vă garantează Ziar de Cluj, ce urmăresc procurorii, urmează să aflăm atunci când vor binevoi să emită un comunicat.

La instalarea sa în funcție, acum un an, președintele ANPC, Horia Constantinescu, a transmis public un mesaj comisarilor ANPC, îndemnându-i să renunțe la micile șpăguțe degradante și la protecția acordată unor operatori economici.

Se pare că unii nu au înțeles mesajul.

Liviu ALEXA