Politica

NU MAI AVEM PRAG LA CORUPȚIE, în schimb interceptările SRI vor putea fi folosite ca probe și în cazul infracțiunilor de corupție

Camera Deputaților a adoptat miercuri, proiectele de lege care vor modifica din nou Codurile Penale. Prin votul dat în Parlament nu s-a institut un prag la abuzul în serviciu deși Curtea Constituțională solicita acest lucru. De asemenea SRI revine în anchetarea dosarelor penale, mai exact pot fi folosite ca probe interceptările SRI făcute pe mandate de siguranță națională și în cazul dosarelor de corupție. Cele două proiecte de lege adoptate vor fi contestate la Curtea Constituțională a anunțat AUR.

  • Cu 168 de voturi pentru, 75 contra și 20 de abțineri proiectul de lege care modifică Codul de Procedură Penală a fost adoptat de deputați. Deputații UDMR s-au abținut la vot dar PSD și PNL au reușit să adune voturile necesare.

Astfel interceptările SRI vor putea fi folosite ca probe și în cazul infracțiunilor de corupție.

Camera Deputaților este forul decizional în acest caz. Proiectele de lege vor fi contestate la Curtea Constituțională potrivit declarațiilor liderului AUR, George Simion.

De precizat este că proiectul Codului Penal a fost adoptat de Parlament fără instituirea unui prag pentru abuzul în serviciu, fapt care contravine recomandărilor făcute de Curtea Constituțională. Astfel apare riscul ca acesta să fie declarat neconstituțional de către CCR.
Marcel Ciolacu a fost întrebat de presă de ce a fost eliminat pragul pe abuz în serviciu: ”Ca să nu fure nimeni sub un leu!”, a replicat ironic Ciolacu.