In vizor

EXCLUSIV: Clarificări privind situația valabilității certificatelor ITP la nivelul județului Cluj

Tot mai mulți clujeni cărora le expiră certificatul ITP în această perioadă nu știu dacă trebuie să îl refacă, sau acesta se prelungește automat la fel ca și în cazul altor documente, în perioda stării de urgență.

”Punctul de vedere de la RAR este că certificatele ITP nu intră sub incidența ordonanței militare, fiind emise de operatori economici privati”, explică prefectul Mircea Abrudean.

La nivelul Registrelor Auto din țară s-au transmis directive în care se menționează faptul că: ”certificatul de ITP nu intră sub incidența ordonanțelor militare de până acum, agenții economici care le emit nefiind autorități publice”. De asemenea, siguranța deplasării pe drumurile publice trebuie să rămână o prioritate.

Astfel că, poziția celor de la RAR este că în acest moment nu există suport juridic pentru ca valabilitatea certificatelor ITP să fie prelungită.

RAR va asigura permanența în reprezentanțele sale, astfel încât vor fi efectuate toate activitățile solicitate pentru clienții care dețin o programare valabilă. De asemenea, vor fi efectuate activitățile solicitate în regim de urgență pentru vehiculele care aparțin instituțiilor statului sau transportatorilor.

Prezentarea la o stație autorizată ITP poate constitui o urgență care se poate invoca drept motiv al deplasării.

La nivelul județului Cluj se va asigura permanență în peste 150 de stații ITP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *