In vizor

Percheziții în județul Cluj la o firmă care vindea pe internet teste false pentru depistarea coronavirusului

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București a desfășurat 10 percheziții în Cluj, Constanța, Galați și București la sediul unei firme care vindea teste rapide pentru depistarea infecției cu coronavirus.

„Într-o cauză penală înregistrată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. În data de 25 martie, au fost puse în executare 10 mandate de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa Galaţi şi Cluj”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate de la sediul unei societăţi comerciale 9.360 de teste inscripţionate „VivaDiag Covid 19 lgM/lgG Rapid Test”, care erau prezentate în mediul online drept teste rapide pentru depistarea infecţiei cu Covid – 19, dar cu privire la care există suspiciunea că nu au această aptitudine.

Mai mult chiar, în cuprinsul prospectului întocmit de producător se menţionează, în mod expres, că testul nu poate fi folosit pentru diagnosticarea cu Covid – 19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *