Problemele dintre preotul Marțiș și fosta soție par să se fii încheiat. Cei doi au pus capăt unei căsnicii, brusc, după ce Alina Marțiș a cerut în instanță divorțul de părintele care slujeste în Florești. Instanța a admis în totalitate condițiile cerute de fosta preoteasă. Cei doi au fost căsătoriți timp de aproape 20 de ani și au trei copii minori: două fete și un băiat. Divorțul a fost pronunțat în ziua în care fata cea mare a împlinit 12 anișori.
Potrivit surselor Ziar de Cluj, preotul Ovidiu Ciprian Marțiș i-a fost infidel acesteia de mai bine de cinci ani, având o amantă de care nu s-a mai putut desprinde.
„Alina a suferit foarte mult. Părintele Ovidiu Ciprian Marțiș a înșelat-o în tot acest timp. La un moment dat au avut o discuție și el s-a pus în genunchi, a implorat-o să-l ierte și să nu-l părăsească. Și-au dat încă o șansă căsniciei și au mai facut un copil. Însă părintele a mințit-o. Nu știu daca e vorba despre mai multe femei sau doar despre aceeași femeie care e efectiv slăbiciunea părintelui. Oricum, de când a făcut cererea de divorț în instanță, noi nu am mai văzut-o la biserica din Florești. Acum s-a făcut bradul de Crăciun, iar părintele l-a împodobit cu una dintre fetițele lui, dar nici urmă de Alina. E determinată să reușească singură. Are studii, o profesie bănoasă, iar părinții o susțin din toate punctele de vedere”, ne-a relatat o sursă apropiată familiei Marțiș.
Alina s-a întors la numele de fată, Kvasciuc, domiciliulul celor trei copiii a fost stabilit la mamă, iar imobilul din Cluj-Napoca a rămas în posesia acesteia. Preotul își poate vizita copiii în primul și al treilea weekend din lună, urmând ca în vacanțe să stabilească de comun acord timpul pe care fiecare îl va petrece cu minorii.
„Admite cererea de chemare în judecată precizată formulată de către reclamanta în contradictoriu cu pârâtul ?i, în consecin?ă: Declară desfăcută prin divorț căsătoria încheiată la data de 15.07.2002 și înregistrată la Primăria Cluj Napoca sub nr. 1144. Înciviin?ează ca reclamanta să revină la numele purtat anterior încheierii căsătoriei. Dispune ca exercitarea autorității părintești asupra minorilor să se facă în comun de ambii părinți. Stabilește locuința minorilor la mama reclamantă. Obligă pârâtul la plata în favoarea minorilor a sumei de 2.000 lei lunar cu titlu de pensie de între?inere. Atribuie reclamantei beneficiul folosin?ei conjugale situată administrativ în Cluj Napoca. Încuviințează ca pârâtul să aibă legături personale cu minorii după următorul program: în primul și al treilea weekend pe lună, începând de vineri până duminică seara, cu luarea minorilor la domiciliul tatălui; în vacanțele copiilor, cu luarea minorilor la domiciliul tatălui, conform înțelegerii părților privind perioada și durata; Sărbătorile Creștine se vor petrece cu ambii părinți, conform înțelegerii acestora privitoare la durată și perioadă și în acord cu dorințele minorilor. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de apel la Tribunalul Cluj în termen de 30 zile de la comunicare, calea de atac și motivele urmând a fi depuse la Judecătoria Cluj Napoca, sub sancțiunea nulității”, se arată în sentința de fond.
Instanța a stabilit ca preotul să achite lunar aproximativ 400 de euro (2.000 de lei) cu titlul de pensie de întreținere.
Culmea, sursele Ziar de Cluj susțin că Alina Kvasciuc (fostă Marțiș) a fost convinsă să declare în fața oficialilor că ea a comis acte de adulter, pentru ca Ovidiu Ciprian Marțiș să își păstreze preoția, dat fiind că datorită acestuia s-a ridicat biserica din Florești, din spatele complexului comercial Vivo. Pe varianta aceasta, Ovidiu Ciprian Marțiș nu va fi caterisit, rămâne preot, însă nu se mai poate recăsători. Am cerut precizări de la Mitropolia Cluj, urmând să le publicăm în momentul în care le vom primi.
„Încă nu s-a luat nicio decizie definitivă pe această temă. Nu am ce să vă comunic oficial momentan”, preciezează Cornel Coprean, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Cluj.
Pe aceeași temă:
Reacția ÎPS Andrei Andreicuț, după ce Alina Marțiș i-a cerut preotului de la Florești DIVORȚUL