In vizor

Ex-consulul României la New York, declarații în scandalul Rareș Bogdan/Dosarul CNAIB: ”Am îndoieli asupra adevărului declarațiilor sale”

Fostul consul al României la News York, avocatul Cătălin Dancu, amintește într-o postare pe pagina sa de pe o platformă de socializare că Rareș Bogdan l-a acuzat în trecut referitor la o pretinsă mită pe care ar fi primit-o în cadrul scandalului Trump și pe care a promis că  va dovedi dar nu a facut-o nici până în prezent și arată astfel că are îndoilei asupra declarațiilor actuale ale demnitarului referitoare la legăturile sale cu mega-dosarul DNA privind închierea spațiilor de la Aeroportul Otopeni.

”Am urmărit ca mulți dintre dumneavoastră, declarațiile Europarlamentarului Rareș Bogdan cu privire la cazul CNAB. Nu mă pronunț cu privire la vinovăției sau nevinovăției sale.

Ceea ce vreau sa va spun însă, este ca am 100% îndoieli asupra adevărului declarațiilor sale, si spun acest lucru pentru a va reaminti multora care mi-ați urmărit cariera, că în perioada când (în care – n.red.) am fost Consul General al României la New York, iar dânsul era moderatorul emisiunii sale pe postul TV, m-a acuzat public fără nicio dovadă până în ziua de astăzi, că sunt un corupt, că am primit mită 141.000 de dolari de la fostul primar al orașului New York, avocatul personal al lui Donald Trump, domnul Rudolph Giulani, mită pentru ca eu să fiu autorul scrisorii anti-justiție semnată la acea vreme de domnul Giuliani și dată publicității în România.

Atunci domnul Rares Bogdan și-a dat cuvântul în fața telespectatorilor că va depune dovada declarației de avere a domnului Giuliani, din care să rezulte faptul că eu am primit această suma de bani”, se arată în postarea citată.

NU S-A ȚINUT DE CUVÂNT

”Domnul Rareș Bogdan nu s-a ținut de cuvânt, nici până în ziua de astăzi, când atunci cu forță, cu aceeași putere vocală domnul Rareș Bogdan mă calomnia, nu a putut dovedi nimic din cele pe care le-a spus, mă face sa fiu 100% neîncrezător în tot ceea ce vorbește ASTĂZI vis-a-vis de situația domniei sale”, scrie avocatul Dancu pe pagina sa.

  • Ulterior, mai relatează sursa citată, ”domnul Giuliani, într-un amplu interviu dat in SUA, a confirmat că scrisoarea fusese redactată integral, și dată lui la semnat, de către avocatul lui Popoviciu, aflat în proces la Londra, nimeni altul decât unul din foștii conducători din MI-6. Pam-Pam!”.

”Deci tuturor celor care il ascultă, plecând de la exemplul meu clar, vă recomand MULTĂ REȚINERE.”

Ceva trebuie să fie, spune Rareș Bogdan

  • ”Nu am legătură cu subiectul… Asta cu șpăgile, la mine nu ține. Oricine mă cunoaște, știe. Faptul că încearcă o compromitere a mea, legată de un caz… Am înțeles că acel om a fost director pe vremea administrației Cuc la Aeroport. Nu are legătură cu PNL. Încerc să mă justific pe o prostie absolută”, a declarat Rareș Bogdan, la România TV.
  • ”Eu am fost avertizat că dacă voi continua să emit pretenții – să spun că trebuie să vină cei mai buni miniștri la rotativă, pozițiile mele din Parlamentul European, se va încerca compromiterea mea. Am fost avertizat. Nu decid politicienii în România. Am fost avertizat de prieteni, nu de serviciile de informații. (…) Eu avertizez pe toată lumea că nu am nicio legătură cu astfel de chestiuni! Nu am făcut parte din Guvern! (…) Voi vorbi în continuare, nu mă voi opri!”, a mai comentat Rareș Bogdan.