Rautacisme

Eu, în locul lui Putin, chiar nu m-aş culca pe o ureche după somaţiile lui Boc de-a pune capăt războiului

Fostul premier Emil Boc a luat cuvântul joi la Summitul European al Regiunilor și Orașelor care se desfăşoară la Marsilia, Franța. În prezent primar al Clujului, Boc a vorbit despre drama refugiaților din Ucraina şi i-a lăudat pe clujeni pentru că dau dovadă de solidaritate faţă de ucrainenii care fug din calea războiului, în timp ce municipaliitatea se ocupă cu ceea ce ştie mai bine: datul din gură.

Emil Boc i-a adresat un mesaj dur lui Vladimir Putin. „Sunteţi singur. Sunteți de partea greșită a istoriei”. Şi i-a cerut să pună capăt IMEDIAT războiului.

Eu, în locul lui Putin, chiar nu m-aş culca pe o ureche după somaţiile lui Boc de-a pune capăt războiului.

Că Emil e periculos.

Cum e să te trezeşti cu un bloc lipit de Kremlin, autorizat de Boc „la cornişă”? Deschide Putin geamul într-o dimineaţă şi se trezeşte cu Kremlinul flancat de blocuri (cu cât mai înalte şi mai urâte estetic, cu atât mai bine), cu regim de autorizare de „extindere casă familială”. În curte se-nalţă o grădiniţă care, la recepţie, va fi Mall şamd.

Să-ţi asfalteze centrul Moskovei 16 ani şi să nu mai termine? Să fluidizeze traficul până se nasc, cresc mari, se căsătoresc şi mor în maşină moscoviţii? Să acopere cu pământ metroul moscovit existent şi să facă altul, al lui, plus o promisiune de extindere tramvai şi nişte piste pentru biciclete care pornesc de nicăieri să se ducă niciunde. Măcar va vopsi cu tot felul de culori vesele asfaltul Moskovei.

Să amenajeze malurile râului Moskova, aşa cum amenajează Someşul?

Să le facă un Cartier al Tineretului şi să piardă în favoarea imobiliarilor lui de cumetrie terenul de sub proiect?

Să le facă un Moskova Shopping City à la Parndorf, cum le-a făcut clujenilor şi să le cheltuiască moscoviţilor banii pe un miliard de studii de fezabilitate pentru un Aqua ParkĂ

Să le organizeze Untold? Să pună Moskova preş la picioarele puiului de sereist de Sebeş-Alba, Buta, aşa cum face cu Cluj-Napoca.

Să le facă un nou sediu la Filarmonică, o Buftea de Moskova la care să-şi angajeze lipitorii de afişe?

Să le refaţadizeze clădirile istorice?

Să le facă poduri în fiecare an? Vor fi poduri pe spate.

Şamd.

Oricum „nucleara” lui Boc rămâne autorizaţia de construcţie. N-au să-şi mai recunoască moscoviţii oraşul, mai rău ca după un război.