Din oras

Emil Boc vrea proiecte realizate „ardelenește”, pentru a evita scenariul din Florești: „Nu pot, așa-i structura mea. Nu pot să nu mă gândesc la viitorul orașului. Vreau să trăiesc aicea… să nu distrug calitatea vieții”

Scris de 325

Primarul Emil Boc susține că menținerea calității vieții în municipiul Cluj-Napoca continuă să fie o prioritate pentru administrația PNL-istă locală, care face totul pentru a evita dezastrul presiunii din Florești. Soluția este reprezentată de proiectele realizate „ardelenește, cu cap”. 

„Să nu așteptăm să apară greutățile, cum este în Florești. 

Vedeți ce greutăți au acuma, de încerca să mai găsească soluții”, a declarat Emil Boc în cadrul unei intervenții, ocazie cu care l-a apreciat pe primarul (Bogdan Pivariu – fost viceprimar în administrația Horia Șulea) din satul Florești. 

„Noi încercăm în Cluj să n-ajungem la asemenea blocaje în care să nu se mai poată face nimic. (…).
Eu v-am spus: în Cluj-Napoca știu că foarte mulți sînt supărați pe mine”
, a recunoscut Emil Boc. 

Supărarea poate fi explicată prin faptul că în colonia Borhanci construcțiile au fost stopate, iar pe artera ne-lărgită Constantin Brâncuși „se construiește în draci”, după cum a observat moderatorul Lucian Danciu.

„Se construiește până când analiza de trafic va spune că nu se poate. 
Acuma noi avem 106%-112% intersecția Borhanci cu Brâncuși. 
Ce să facem: să distrug calitatea vieții și la cei care locuiesc acolo și la cei care urmează?
Oameni buni, dacă vreți asta, e O.K.!”
, a adăugat edilul Emil Boc. 

Potrivit primarului Emil Boc, administrația pe care o coordonează de aproape 17 ani face toate eforturile pentru a păstra calitatea vieții în municipiul Cluj-Napoca. 

Motivul? 
Și Emil Boc vrea să locuiască aici. 

„Hai să pregătim ardelenește așezat lucrurile cu cap. 

Să facem infrastructura, după aia locuirea. 

Nu facem locuire, cum au făcut în Florești, după aia se întreabă că fac 1 oră jumate până la școală. Eee?

Acolo ajungem și noi dacă nu gândim cu cap.

Și așa presiunea este uriașă în momentul de față cu ce avem dezvoltat, cu ce avem aprobat, darămite să aprobi așa, în neștire, fără să te intereseze viitorul orașului. 

Nu pot. Așa-i structura mea. Ar trebui să nu-mi piese, nu? Dar nu pot să nu mă gândesc la viitorul orașului ăstuia.  

Mă gândesc că vreau să trăiesc aicea. În orașul ăsta frumos. Să nu distrug calitatea vieții. Să putem respira, să putem avea bucuria de a avea un oraș primitor și care să nu devină un ghetou!”, a conchis primarul Emil Boc. ULTIMA ORĂ

 • Acum 51 mins In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 1 hour Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 2 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 3 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 4 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 4 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 5 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 7 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 9 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE