Din oras

Emil Boc proiectează din vorbe o nouă maternitatea „pe undeva pe lângă Spitalul Monobloc de Copii”, cândva după ce Someşul va deveni navigabil

Scandalul de la Spitalul Clinic Judeţean din Cluj-Napoca, legat de decesele bebelușilor de la Ginecologie 1, în condiții neelucidate, a scos la iveală multe carenţe ale sistemului medical din așa zisul „oraş de 5 stele”. Lăsat să dea din gură din faţa unui microfon prietenos, la una dintre emisiunile în care ne cheltuie nouă banii să-şi facă reclamă, Emil Boc ne zice că OSĂ construiască şi o manternitate nouă, cândva după ce Someşul va deveni navigabil, deocamdată a ajuns cu „proiecţiile” „ca lângă Spitalul Monobloc de Copii să se construiască o nouă maternitate”.

„Este o proiecție, ca lângă Spitalul Monobloc de Copii să se construiască o nouă maternitate. Cam acolo am ajuns împreună cu Alin Tișe, președintele CJ Cluj și cu specialiștii. Dar prioritățile sunt acum Spitalul Monobloc și Centrul de Transplant, plus Spitalul Regional de Urgență”.

Până atunci pot muri şi alţi prunci. Cum s-au născut atâţia în 33 de ani, după 1989, se mai pot naşte încă pe atâţia şi în următorii 33 de ani.

CONTEXT: Mai mulţi părinţi susţin că bebelușii lor au murit din cauza unor infecții spitalicești la scurt timp după naștere la Clinica de Ginecologie 1 Cluj-Napoca. În cazul unuia dintre copii, în scrisoarea medicală scrie negru pe alb cu ce bacterie a fost infectat. Ministerul Sănătății confirmă că un copil decedat avea o altă bacterie intraspitalicească.