Din oras

Emil Boc explică cum va fi asigurată salubritatea stradală și colectarea selectivă a deșeurilor în Cluj: „Până când se termină de finalizat licitația aia pe întreg județul, când vor fi alți operatori, care vor face această colectare”

„La județ se face acum licitația asta globală și până atunci mai sunt cei doi operatori pentru salubritatea asta menajeră”, a explicat Emil Boc. Potrivit reprezentanților autorităților locale, municipiul Cluj-Napoca va cunoaște o competiție „de talie europeană” în privința curățeniei între cei doi noi actanți: Brantner – pentru cartierul Mărăști/Gheorgheni și Supercom – pentru zona Centru și Mănăștur. „Prima dată când merg într-un oraș, mă uit la bordură”– a recunoscut Emil Boc. Cei doi operatori vor activa până la finalizarea licitației la nivel județean prin care va fi desemnat un operator al Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), altfel spus groapa ecologică de gunoi a Clujului.  

„Asta e cea mai mare provocare a mea. 

De luni o intrat Supercom în mişcare, în locul Rosal, pe salubritatea stradală. 

Mai este salubritatea menajeră, aia care ridică gunoaiele, cu punctele gopsodărești, aia-i alta. Acolo, în continuare, sînt cele două firme – Brantner și Rosal. 

La salubritatea astalaltă, stradală, spălatul străzilor, repet, curățenia trotuarelor, aici o rămas Brnatner pe sectorul de Gheorgheni și Supercom-ul pe sectorul ăstalalt, Centru și Mănăștur. 

Ei, acuma vreau să văd competiție între ei.  

Eu sper să-și ducă mai departe partea asta de salubritate pe care o mai au, menajeră, care-i foarte, foarte importantă. 

Până când județul termină de finalizat licitația aia pe întreg județul, când vor fi alți operatori, care vor face această colectare pe întregul județ. 

La județ se face acum licitația asta globală și până atunci mai sunt cei doi operatori pentru salubritatea asta menajeră.

No, la asta stradală, vreau, dragii mei, să văd o competiție de talie europeană în Cluj-Napoca și clujenii să meargă să dea note. Să vadă cum e curățenia din centru spre Mănăștur și din centru spre Gheorgheni și Mărăști. Din centru spre Mănăștur e Supercom-ul, iar spre Mărăști și Gheorgheni este Brantner.

Să vedem ce pot acum.

Caietele de sarcini au cerut la toate dotări de ultimă generație, de la mașini de spălat automat cu perii, la mașini electrice pentru trotuare, aspiratoare pentru ridicarea frunzelor, la perii moderne și mașini electrice. Acum vreau să le vedem și să analizăm diferența. Le-am cerut să respecte cetățeanul și rigorile legi, prin ceea ce v-ați angajat să faceți. Dacă nu fac treabă, lista rușinii îi așteaptă. 

Pe zona dinspre centru spre Mănăștur este mai curat, se vede diferența.

Eu când merg prima dată într-un oraș, mă uit la bordură.

Primul lucru m-am uitat la bordură, pe Calea Moților, Calea Mănăștur. Este o etapă mai lungă până cureți în celelalte zone. Am văzut un salt calitativ. Sper că nu e numai de început. Repet, vreau să văd această competiție constantă”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții telefonice la un post de radio local.

Ziar de Cluj semnala că Rosalul a pierdut sectorul de salubritate stradală, după intrarea pe piața din Cluj-Napoca a firmei Supercom. 

CITEȘTE ȘICriza deșeurilor din Cluj: o bombă cu efect întârziat ce se poate transforma într-o criză socială

După ce autoritățile au anunțat în toamna anului trecut că licitația pentru Lotul I a fost adjudecată de SC Supercom SA pentru contractul de salubrizare stradală și deszăpezire, Rosal Grup a fost nevoit să predea fostele sectoare de activitate către firma Supercom.  

Din nefericire, situația angajaților firmei Rosal Grup care activează la nivelul municipiului Cluj-Napoca, tot mai îngrijorați în privința unei potențiale concedieri colective, nu a fost clarificată nici de autorități, nici de reprezentanții companiei. 

SC Supercom este responsabilă serviciile de salubritate stradală și deszăpezire în partea de Vest al municipiului Cluj-Napoca. Contractul are o valabilitate de cinci ani cu o valoare de 74,5 mil lei.

CITEȘTE ȘISupercom intră în forță în județul Cluj. După Cluj-Napoca, va ridica deșeurile și din Turda, Câmpia Turzii, Dej și 31 de comune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *