Editorial

Elena Udrea l-a degradat pe Emil Boc la stadiul de chelner al Grupului de la Cluj

Interviul luat Elenei Udrea în penitenciar ar fi putut fi o exclusivitate jurnalistică, dacă fosta ministresă/metresă a lui Traian Băsescu ar fi venit cu dovezi de netăgăduit în ceea ce privește presupusa implicare a ”statului paralel”sau a lui Florian Coldea sau a Laurei Kodruța Kovesi în aruncarea ei la pârnaie.

Din păcate, jurnalista Anca Alexandrescu a eșuat, ca și la interviul lui Dragnea, să scoată lucruri importante de la intervievați și s-a mulțumit cu faima unor premiere jurnalistice, care nu pot fi contestate. Dar nimic mai mult.

Pe noi ne interesau dezvăluirile, ne interesa o minimă dovadă că Florian Coldea strânge de momițe judecători și procurori, o minimă dovadă că Grupul de la Cluj, acum extins, face și desface destinele oamenilor.

Elena Udrea a venit însă cu povești de coafeză lăsată gravidă de portar, în condițiile în care nimeni nu a uitat nasoalele pe care le-a făcut, nimeni nu a uitat că este o infractoare nenorocită care s-a îmbogățit folosindu-și decolteul, nimeni nu a uitat când epata, afișându-și genți și pantofi de zeci de mii de euro în perioada în care iubitul ei Traian Băsescu și premierul Emil Boc tăiau, fără jenă, din salariile și pensiile românilor, lăsându-i și mai săraci în mijlocul crizei economice.

Sincer, impresia pe care mi-a dat-o duminică seară Elena Udrea în interviu este că e foarte proastă. Mărturisesc că aveam o impresie falsă despre dumneaei cum că ar fi une femme fatale, cel puțin de inteligența lui Mata Hari și presupuneam că este deținătoarea unei strategii și a unor informații care, folosite corect și la timpul lor, să-i ofere șansa de a demonstra cât de corupt este statul.

Mă gândeam că nimeni în postura ei nu ar trebui să uite incredibilul moment în care Sebastian Ghiță, părând că e încolțit, a reușit să facă dezvăluirea jurnalistică cea mai importantă din ultimii 30 de ani, generând dovezi prin care a forțat, imediat, ieșirea din sistem a coruptului Florian Coldea, pe atunci adevăratul șef al SRI.

Sebastian Ghiță ne-a demonstrat că, atunci când te lupți cu ”statul paralel”, nu e de joacă: ori bagi cuțitul în jugulara lui, ori te ascunzi în gaură de șarpe dacă nu ești în stare să faci mai mult. Din acest punct de vedere, Elena Udrea și-a dat, duminică seara, doctoratul în prostie.

Ea, care în interviu recunoaște că și-a luat autorizația de construcție cu ajutorul oamenilor Grupului de la Cluj din primăria lui Boc, a ajuns să înjure Grupul de la Cluj pentru binele făcut. Apropos de această afirmație, care îmi seamănă foarte tare a autodenunț, dacă aș fi fost procuror DNA, azi dimineață călcam primăria Cluj-Napoca cu bocancii.

Acum un an și un pic, Elena Udrea scotea din buzunar o sumă importantă de bani ca să sponsorizeze CFR Cluj, echipa lui Neluțu Varga.

Aseară, cu o ură pe care numai curvele trădate o au, Elena Udrea l-a împroșcat pe patronul echipei CFR, conferindu-i, alături de Cozmin Gușă, rolul de PR al Grupului de la Cluj. O exagerare, fiindcă Varga nu și-a asumat rolul ăsta.

În care cuvânt să mai credem? În cuvântul târfei care se gudură, dornică să intre în grațiile Grupului de la Cluj acum un an, sau în cuvântul mamei infractoare care scuipă acum pe foștii parteneri, care au ajutat-o să se îmbogățească?

Cu o freză impecabilă pentru o pârnăiașă (am mai fost de câteva ori la penitenciarul Târgșor în viața mea de jurnalist, ca să iau interviuri unor femei arestate și știu ce condiții proaste sunt acolo), Elena Udrea și-a dat arama pe față când, orbită de orgoliu, strângând din buzele subțiri de femeie rea, a început să paleteze tot felul de afirmații/conspirații, amenințări și alegații la adresa mai multor personaje cu care ea are un război, uitându-și strategia de comunicare, uitând să fie pragmatică în argumentație.

Mimând emfaza unui scrib academic al istoriei recente, Elena Udrea a uitat că ne doare în cur de explicațiile ei nenorocite despre perioada Băsescu, sau despre perioada când lua șpăgi ca ministru al Dezvoltării.

Crezând că se află la emisiunea Teleenciclopedia, infractoarea a crezut că ne interesează și despre ce spune ea despre cazul EADS, sau că ne interesează că Soros avea vise erotice cu babeta ponosită de Monica Macovei.

Nu, infractoareo, nu ne intersează nici o explicație despre cum tu și partidul tău, PDL, ați furat de ați rupt de la români!

Diareea verbală la care s-a dedat doamna Udrea, amenințând în stânga și în dreapta cu dezvăluiri, documente și înregistrări, a făcut din ea un actor cu o prestație penibilă în cadrul interviului.

Așa cum spuneam într-un alt text, cu Grupul de la Cluj nu te joci, ori lovești cu pumnul în ei, ori mai bine îți vezi de treabă, fiindcă băieții ăia au dovedit și în alte dăți că se pricep la răzbunări.

Cum adică să ții în buzunar dezvăluiri până săptămâna viitoare? Ca să ce? Crezi tu, infractoareo, că ai vreun statut în orice negociere cu Grupul de la Cluj, vorbind din pârnaia aia unde o să stai mulți ani, sau din postura unei penale care mai așteaptă un supliment de pedeapsă, fiindcă mai trebuie să vină o sentință?!

Crezi tu, ca o infractoare ce ești, rămasă în fundul gol din punct de vedere financiar, pentru că ți-au furat finul și manechinul toți banii din proiectul tău, crezi tu că poți negocia cu smardoii de la Cluj vreo continuare a colaborării?

Nici vorbă, cei din Grupul de la Cluj știu că nu mai valorezi nici o para chioară și o să te mănânce unsă pe pâine.

De aceea vă spun, dragii mei, că nu înțeleg ce a vrut să facă femeia aceasta, duminică sera, la Realitatea. Fiindcă, spre final, a reușit să se lepede și de ultimul om care-i mai ținea spatele.

Nu, nu e Traian Băsescu – Traian a trădat-o de mult. Ultimul ei sprijin era Emil Boc.

Cu o furie ilogică, Elena Udrea a ales aseară să-l micească și mai  mult pe micul Emil Boc în ochii opiniei publice, degradându-l la nivelul de caporal al Grupului de la Cluj, nu de membru activ al grupării, insinuând că Boc este sclavul lui Rus, Dîncu și Coldea, insinuând că primăria este condusă nu de el, ci de soldații Grupului de la Cluj implantați în primărie, de exemplu de Aurora Roșca Țărmure.

Practic, ca o trădătoare sadea, Elena Udrea a ales să se lepede de Boc, cel care a susținut-o împotriva tuturor, încă din 2014 când a candidat la președinție, dar și când i-a sprijinit proiectul imobiliar, chiar dacă avea deja calitatea de penală.

Dacă până acum Emil Boc părea prost și penibil doar în ochii presei, de acum, prin vorbele Elenei Udrea, este mic și sclav, atât în rândul politicienilor și al securiștilor, cât și al oamenilor de business.

Probabil că de aceea, noi fiind singurul grup de presă care am observat nuanța, s-a enervat Emil Boc astăzi pe jurnalistul Andrei Mareș de la NCN, când acesta a “îndrăznit” să-l chestioneze.

Dacă Boc a ajuns și în troaca Elenei Udrea, înseamnă că e tot mai singur.

Așa cum prevăd, pentru că au furat din banii oamenilor, finul Adrian Gurzău și manechinul Alexandru Alexandrov, soțul Elenei Udrea, se vor căptuși cu dosare penale – pentru că insolvența Real Top Farma, cerută de Ștefan Berciu, fostul partener al Elenei Udrea, va transparentiza, în mod obligatoriu, toate documentele contabile și se va afla negreșit cum și cât au furat infractorul Gurzău și manechinul Alexandrov.

Apopos din nou, am uitat să vă spun cât plătește Gurzău rata lunară pentru limuzina sa de lux, în tmp ce angajații sunt neplătiți cu lunile: 27 mii de lei pe lună.

Elena Udrea, a ratat aseară ceea ce se numește în strategie ”oportunitatea primului glonț”. Avea prima șansă la dezvăluiri în cadrul unei emisiuni cât de cât cu audiență și a făcut rahatul praf, făcând conversație de cusătoreasă.

Știm din fotbal că ocaziile se răzbună.