Rautacisme

Elek Levente, actualul sef al USR Cluj, este papagal sau tainuitor?

Scris de 1,513

Acum sase zile, intr-un interviu dat presei locale, unul dintre cei mai ipocriti activisti ai Clujului, Elek Levente, fostul sef al Asociatiei pentru Protectia Urbanistica a Clujului (APUC), actualmente mare sef al partidului USR, de 3 la suta (atata are in sondajele PNL uniunea sordanista la Cluj-Napoca), a facut niste declaratii ingrozitoare. Referindu-se la toate dezvoltarile imobiliare din Cluj-Napoca din ultimii ani, Elek zice:

Toate proiectele pe care le atacăm noi, nu trebuie să ne ascundem după deget, sunt rezultate ale unor activităţi infracţionale, de dare/luare de mită, abuz în serviciu. Să nu credem că toate aceste proiecte au trecut de primărie dintr-o eroare materială sau din neatenţia unui funcţionar public. 

Nu. Toate proiectele respective au ajuns să fie realizate sau aprobate în urma unor acţiuni total ilegale“.

Ce spune acest domn este foarte grav. 

Daca nu are dovezi pentru asta, este un papagal. Si ar trebui dat in judecata imediat de toti dezvoltatorii imobiliari si de toti functionarii din primarie.

Daca are dovezi pentru asta, este un infractor. Neprezentandu-le organelor competente, el se face vinovat de tainuire. 

La Art. 262 Cod penal – “Nedenunţarea unor INFRACŢIUNI CARE ÎMPIEDICĂ ÎNFĂPTUIREA JUSTIŢIEI” se spune clar: “Omisiunea de a denunţa de îndată săvârşirea vreuneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 174, 175, 176, 211, 212, 2151, 217 alin. 2-4, art. 218 alin. 1 şi art. 276 alin. 3 se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani”.

Bine, domnul Elek si-ar mai putea extinde lectura si cu urmatorul paragraf din Codul Penal:

Art. 207

Şantajul

(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

 

Domnule Elek, 

Cine din primarie ia spaga? Cat? Pe ce proiecte? Cine sunt dezvoltatorii care dau spaga? 

Urat v-ati mai inceput cariera de politician, facand ca restul politicienilor: generalizand cu declaratii bombastice.

Este ca si cum noi am spune ca o asociatie de escroci folosind un avocat cu steagul mare santajeaza devoltatori imobiliari amenintandu-i cu judecata, apoi picand la pace cu ei si incasand deja sute de mii de euro. A generaliza inseamna a fi lipsit de oua. 

 

Pana una alta, Ziar de Cluj ii solicita doamnei Anca Gabriela Marincean, procuror-sef al Sectiei Teritoriale Cluj a DNA sa se sesizeze din oficiu pentru aceasta declaratie publica facuta de un personaj care a condus un ONG specializat in chestiuni imobiliare si care astazi este politician si sa dispuna inceperea urmaririi penale in rem. 

In alta ordine de idei, ca un prim test de comunicare, ii solicitam viitorului candidat Bogdan Bob Radulescu, care se pare ca va ocupa locul 1 la Camera Deputatilor pe listele USR Cluj, sa ne spuna daca impartaseste punctul de vedere al sefului sau politic, Elek Levente.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 11 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 12 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 12 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 13 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 13 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 14 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 14 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 14 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 15 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 15 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 15 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE