Rautacisme

Elek Levente, actualul sef al USR Cluj, este papagal sau tainuitor?

Scris de 1,513

Acum sase zile, intr-un interviu dat presei locale, unul dintre cei mai ipocriti activisti ai Clujului, Elek Levente, fostul sef al Asociatiei pentru Protectia Urbanistica a Clujului (APUC), actualmente mare sef al partidului USR, de 3 la suta (atata are in sondajele PNL uniunea sordanista la Cluj-Napoca), a facut niste declaratii ingrozitoare. Referindu-se la toate dezvoltarile imobiliare din Cluj-Napoca din ultimii ani, Elek zice:

Toate proiectele pe care le atacăm noi, nu trebuie să ne ascundem după deget, sunt rezultate ale unor activităţi infracţionale, de dare/luare de mită, abuz în serviciu. Să nu credem că toate aceste proiecte au trecut de primărie dintr-o eroare materială sau din neatenţia unui funcţionar public. 

Nu. Toate proiectele respective au ajuns să fie realizate sau aprobate în urma unor acţiuni total ilegale“.

Ce spune acest domn este foarte grav. 

Daca nu are dovezi pentru asta, este un papagal. Si ar trebui dat in judecata imediat de toti dezvoltatorii imobiliari si de toti functionarii din primarie.

Daca are dovezi pentru asta, este un infractor. Neprezentandu-le organelor competente, el se face vinovat de tainuire. 

La Art. 262 Cod penal – “Nedenunţarea unor INFRACŢIUNI CARE ÎMPIEDICĂ ÎNFĂPTUIREA JUSTIŢIEI” se spune clar: “Omisiunea de a denunţa de îndată săvârşirea vreuneia dintre infracţiunile prevăzute în art. 174, 175, 176, 211, 212, 2151, 217 alin. 2-4, art. 218 alin. 1 şi art. 276 alin. 3 se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani”.

Bine, domnul Elek si-ar mai putea extinde lectura si cu urmatorul paragraf din Codul Penal:

Art. 207

Şantajul

(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

 

Domnule Elek, 

Cine din primarie ia spaga? Cat? Pe ce proiecte? Cine sunt dezvoltatorii care dau spaga? 

Urat v-ati mai inceput cariera de politician, facand ca restul politicienilor: generalizand cu declaratii bombastice.

Este ca si cum noi am spune ca o asociatie de escroci folosind un avocat cu steagul mare santajeaza devoltatori imobiliari amenintandu-i cu judecata, apoi picand la pace cu ei si incasand deja sute de mii de euro. A generaliza inseamna a fi lipsit de oua. 

 

Pana una alta, Ziar de Cluj ii solicita doamnei Anca Gabriela Marincean, procuror-sef al Sectiei Teritoriale Cluj a DNA sa se sesizeze din oficiu pentru aceasta declaratie publica facuta de un personaj care a condus un ONG specializat in chestiuni imobiliare si care astazi este politician si sa dispuna inceperea urmaririi penale in rem. 

In alta ordine de idei, ca un prim test de comunicare, ii solicitam viitorului candidat Bogdan Bob Radulescu, care se pare ca va ocupa locul 1 la Camera Deputatilor pe listele USR Cluj, sa ne spuna daca impartaseste punctul de vedere al sefului sau politic, Elek Levente.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 mins Sport
  Superb! U Cluj a învins Dinamo în prima manșă a barajului. Clujenii sunt la un pas de promovare în Liga I
 • Acum 6 hours Sanatate
  Județul Cluj, locul 2 pe țară la numărul de cazuri COVID
 • Acum 8 hours Sport
  FC Victoria Cluj, campioana județului pentru Liga IV! Baraj de calificare cu județul Satu Mare pentru Liga III
 • Acum 9 hours Afacerea zilei
  Start-up-ul clujean Cyscale a reușit performanța obținerii unei finanțări de 3 milioane euro de la investitori străini
 • Acum 11 hours Vocea ta
  Arhitectura caselor din satul Aiton, exemplu de urmat
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Cum este batjocorit cetățeanul de către statul român
 • Acum 13 hours Eveniment
  UPDATE – Băiat de 16 ani din Gilău, dat dispărut. Adolescentul a fost găsit în Someșul Rece
 • Acum 1 day Politica
  Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii: „Un stat nu poate să își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat. Astfel de declarații nu corespund standardelor europene”
 • Acum 1 day Reportaj
  INTERVIU – Claudiu Olenici, președintele Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului: „E și rușine pentru un oraș care se compară cu Barcelona și mâine poate și cu New York, să aibă dejecții pe râul care trece prin mijlocul Grădinii Botanice!”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu: Nu sunt un mare fan al reducerii TVA, trebuie să definim produse strategice la care să plafonăm prețul
 • Acum 1 day Justitie
  Evazioniștii de la Cridov au toate șansele să revină în forță, după ce Tribunalul Cluj a ridicat sechestrul pentru peste 2 milioane de lei
 • Acum 1 day Afacerea zilei
  1,3 MILIOANE EURO profit pentru Telenav Software Cluj-Napoca, cel mai mare profit din istoria firmei
 • Acum 1 day Justitie
  Soții Cătinean de la Gherla, condamnați pentru cămătărie. Adrian Cătinean a primit închisoare cu executare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE