PubliNews

EBS, cea mai de succes achizitie a concernului japonez NTT, continua sa faca inovare in IT, in stil molcom, ardelenesc, dar la nivel global

Joi a avut loc la Cluj, la Grand Hotel Italia, ultima din seria de conferinte organizate de EBS, IT Innovation Conference. Temele propuse pentru sesiunile de workshop au fost, de aceasta data, Java si Embedded.

Intr-o sala aproape plina de tineri programatori sub 30 de ani, Adelina Chisu, Marketing Manager al EBS Romania a deschis evenimentul cu o scurta prezentare a conferintelor anterioare de la Bucuresti si Sibiu si a speakerilor care urmau sa prezinte subiectele din cadrul workshop-urilor: Alina Borbely, Marius Muresan, Radu Petrica, Bogdan Pop si Vlad Maniac. Au fost prezenti invitati de marca din mediul academic clujean.

„Dorim sa aducem in fata dumneavoastra inovatia, sa share-uim din experienta noastra. Aceasta conferinta este o oportunitate de a face schimb de informatii si de a invata sa gandim la nivel global”, a spus Adelina Chisu.

Discursul lui Daniel Metz, CEO al EBS Romania, a constat intr-o prezentare, cu accente fine de umor, a companiei fondate de antreprenorul roman in urma cu 15 ani, a cresterii spectaculoase a afacerii, a strategiei manageriale care a dus la succesul pe care il are astazi si la achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al EBS de catre NTT Data (citeste mai multe aici).

„Nu sunt programator de formatie, dar am invatat sa traiesc alaturi de ei, sa le ofer tinerilor cadrul ideal pentru ca ei sa faca performanta. Am fost provocat sa vorbesc despre cresteri, despre inovare, despre globalizare in IT si despre ce inseamna sa aduci un concern de amploarea NTT-ului in Romania”, a spus Daniel Metz.

NTT este fostul Telecom al Japoniei, o companie de stat care s-a dezvoltat de la an la an ajungand sa achizitioneze companii straine performante, pe fondul deflatiei nipone, devenind astfel un concern la nivel mondial, care ocupa locul 32 in Fortune Global 500, cu peste 250.000 de angajati si o cifra de afaceri de 112 miliarde. Telul principal este sa depaseasca IBM-ul.

NTT Data este divizia business de informatica a concernului japonez care doreste sa extinda investitiile in Romania. EBS este considerata una dintre cele mai reusite achizitii facute de NTT Data, la nivel de grup, pentru ca nu doar si-a indeplinit targetul propus, dar l-a si depasit cu mult si continua sa produca plusvaloare.

La conferinta de ieri, pe teme de inovare in IT, Maria Metz, Senior Vice President & Head of Delivery & Workforce Management al EBS Romania, a prezentat un filmulet despre NTT si NTT Data si proiectele de mare impact social dezvoltate de acestea in cei peste 65 de ani si a vorbit despre perspectivele EBS-ului in cadrul concernului nipon.

„EBS este o organizatie insetata dupa performanta. Ne dorim sa fim mai multi, mai buni. Am deschis 5 filiale in tara, avem peste 670 de angajati, 180 de clienti din Romania si 50 de clienti internationali, o cifra de afaceri de 22 milioane de euro”, a spus Maria Metz, care e de parere ca EBS s-a construit cu multa emotie si multa pasiune si aceste componente joaca un rol important in succesul afacerii.

EBS se implica activ in viata comunitatii din care face parte si doreste sa-si aduca contributia la dezvoltarea acesteia, la cresterea nivelului de trai si la un viitor mai bun pentru tanara generatie.

Astfel, compania pune gratuit la dispozitia facultatilor de economie din toata tara sistemele ERP dezvoltate de specialistii sai si doreste sa extinda aceasta oferta si liceelor economice si de informatica interesate. Scopul este stoparea exodului de inteligenta cu care se confrunta tara noastra in ultimii ani.

L-am intrebat pe Daniel Metz cum s-a modificat filosofia de business a EBS dupa preluarea de catre concernul japonez.

„Eu imi planificasem sa ma retrag dupa 18 luni, dar mi-am dat seama ca ni s-a deschis o noua lume, cu noi provocari si cu un potential extraordinar. Colaborarea la nivel global cu lideri in domeniu ne permite sa ne dovedim competitivitatea. Pentru mine, sa conduc procesul de integrare a unei firme romanesti intr-un concern de aceasta amploare e o provocare inedita, care implica implementarea de procese de business inovative”, spune CEO-ul EBS, Daniel Metz.

Compania clujeana se bucura de incredere, iar NTT Data nu a impus schimbari la nivel strategie de management, acceptand chiar stilul molcom, ardelenesc fara sa faca presiuni.

„Nu deschizi capota unui Ferrari in timp ce acesta merge cu 180 km/h. Japonezii au ales sa nu intervina in strategiile de management si ne-au lasat libertatea sa preluam de la ei doar ce ni se potriveste si ne ajuta sa devenim mai buni”, spune Metz.

In privinta angajatilor, fondatorul EBS are o filosofie interesanta:

„Daca un om mi-a incredintat destinul sau profesional, ma simt responsabil sa il respect si sa-i ofer toate conditiile ca el sa faca performanta”, a conchis acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *