Editorial

Curvele despre care Ioan Rus a uitat sa vorbeasca aseara: cele politice

Nici nu se uscase, in aceasta seara, cerneala de pe demisia ministrului Ioan Rus, ca deputatul clujean Aurelia Cristea, PSD, a si mirosit oportunitatea.

Hienele, animale extrem de inteligente, dar deloc rafinate, se comporta, in savana, la fel. Cand cate un elefant in varsta este pe cale sa-si dea duhul, ele simt mirosul de moarte mai ceva ca mirosul de sange si se apropie incetisor de pachiderm, asteptand cuminti sa moara. Adeseori, hiena isi incearca norocul cu cate o muscatura in dos sau de laba, nerabdatoare sa se infrupte mai repede din trupul vlaguit.

Asa mi-am inchipuit si eu, asta seara, scena penibila in care Reli Cristea, pe care unii o iau la misto ca e din Gherla, pe care altii o batjocoresc ca a inceput aprozareasa, aceasta doamna socialista care il pune pe Nasra sa isi bata joc de Seplecan ca e sofer, doamna care s-a cocotat pe toate treptele sociale intr-un fel pe care nu il pot relata, dar pe care mi l-au descris prietenii comuni, zambind malitios, doamna care a ajuns sa scoata la vanzare o vila de 600.000 de euro, vorba aia, din economii, femeia care a ajuns deputat al Romaniei fiind cocotata fara niciun merit in colegiul 3 Cluj, a luat decizia de a scrie pe Facebook un text prin care, practic, ii baga cutitul in spate lui Ioan Rus, scotandu-si in evidenta realizarile si lasandu-ne sa credem ca vorbele neinspirate ale ministrului i-au periclitat realizarile inexistente si viitorul politic.

Intr-un text publicat pe Facebook, Aurelia Cristea se auto-linge in fund, pomenind cateva dintre proiectele pentru care s-a spetit: finantarea titlului de Capitala Culturala Europeana 2021 (nicio chestie concreta), finantarea Capitalei Europene a Tineretului (povesti cu pesti, finantari conditionate politic, n-a venit niciun ban), legea crowdfunding-ului (o initiativa politica ce seamana cu o frectie la un picior de lemn), interzicerea fumatului in spatiile publice (proiect care sade pe cadavrele altor patru initiative si pe care doamna si l-a asumat prin cateva intalniri tovarasesti la Cluj si la Bucuresti, de parca ar fi rezolvat deja problema).

In mesajul sau de pe Facebook, Aurelia Cristea se intreaba retoric-apoteotic, “la ce bun toate astea?”, ca si cum Ioan Rus i-ar fi zadarnicit muncusoara, ca si cum dumneaei ar fi o victima nevinovata a acestui gest, pentru ca, la final, sa-si ceara scuze “tuturor romanilor” pentru declaratiile “nepotrivite ale dnului Rus”.

O cratima avea si ea la dispozitie, in text, si nici pe aia n-a folosit-o, cand sa-l numeasca domn pe cel care a facut-o doamna.

Repet, imi si inchipui momentul in care a luat decizia postarii pe Facebook: a simtit ca e momentul, ca joaca o carte de piar gigantesca. Ca fara o pozitie fatisa a dumneaei, se opreste lumea politica din Romania in loc si romanii nu mai stiu incotro s-o apuce.

Dar biata doamna nu a facut altceva decat sa arunce cu coliva in ventilator. Doamna care a ucis competitia politica in PSD Cluj-Napoca, cea care a injunghiat carierele Claudiei Anastase si ale lui Mircea Jorj, femeia pe care Ioan Rus o vedea candidat la primaria Clujului, doamna care de un an jumatate tot reformeaza PSD-ul, steaua politica ce nu a fost in stare sa-si dea demisia pe loc dupa rezultatele penibile din noiembrie 2014 si nici sa-i ceara senatorului Cordos demisia, maseaua stricata pe care Victor Ponta a aruncat-o din Guvern, tocmai aceasta doamna a considerat, in aceasta seara ca trebuie sa-si marcheze teritoriul politic, aratandu-si leproza morala in toata splendoarea ei.

E tare curios de ce doamna Cristea nu a considerat necesar sa-si ceara scuze tuturor romanilor pentru faptul ca domnul colegul ei de filiala, senatorul Cordos, vindea locuri de munca socialiste contra unor spagi capitaliste unor amarati lenesi, dar a considerat mai nimerit sa o faca pentru greselile verbale enorme ale lui Ioan Rus.

Mincinoasa care si-a matrasit CV-ul dandu-se “profesora” a uitat vorbele lui Iisus Hristos, pe care eu nu incetez sa mi le repet saptamana de saptamana, si care ne spun ca cine se simte fara de pacat sa arunce primul piatra.

Din pacate pentru doamna Cristea, gestul din seara asta nu o califica nici macar ca hiena politica, ci ca un bishon politic care latra amenintator cand suna soneria, iar cand intra postasul, se baga sub canapea.

Si ce frumos ni se infatiseaza peisajul politic clujean in care pesedistii, prin exemplul extraordinar al doamnei Cristea, ajung sa-si hoitareasca propriii lideri, in loc sa-i faca opozitie lui Boc. Atat mai lipseste, sa-l mai vad si pe Remus Lapusan mancand din traheea lui Ioan Rus, si apoi pot a spune – nu ca le-am vazut pe toate – ci ca, adevar adevarat, Jocurile Foamei au inceput.

Sa-ti fie de bine, Aurelia, daca eram in locul tau, in loc sa ma ospatez, in seara asta posteam.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *