Eveniment

După scandalul numirii tinerei liberale Claudia Ardelean, fostă miss, în CA al Spitalului de Pneumoftiziologie, Consiliul Județean desemnează un alt reprezentant

În ședința de Consiliu Județean de mâine, 25 februarie va fi desemnat un reprezentant în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello Cluj-Napoca. Demersul vine ca urmare a demisiei Claudiei Ardelean, o tânără de 27 de ani, membră PNL și fostă câștigătoare a unui titlu de miss. Ea și-a dat demisia după ce presa locală și națională a pus-o la zid pentru numirea sa, deși nu era decât membru supleant, cu șanse minime să ajungă membru permanent. Scandalul a escaldat ca urmare a unei postări a sa pe rețelele de socializare prin care anunța că a fost numită membru în CA al spitalului.

„În vederea asigurării funcționării Consiliului de administrație al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj-Napoca este necesară și oportună desemnarea unui nou reprezentant în locul doamnei Ardelean Claudia Nicoleta. La data intrării în vigoare a hotărârii propuse în prezentul proiect de hotărâre, încetează mandatul doamnei Ardelean Claudia Nicoleta de reprezentant al Consiliului Județean Cluj în Consiliul de administrație al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello” Cluj-Napoca. Prin prezența reprezentanților săi în consiliile de administrație ale unităților sanitare publice, Consiliul Județean Cluj urmărește realizarea unei coordonări eficiente a activității acestora”, scrie în proiectul de hotărâre care va fi supus votului consilierilor județeni.

Claudia Ardelean a stat în funcție doar o zi. Imediat după scandalul din presă, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean i-a solicitat demisia.

Ziar de Cluj a arătat atunci că judecăți ale presei precum cea în cazul tinerei Ardelean pornesc de la obiceiul politicienilor de a numi persoane în funcții publice pe criterii politice. Scandaluri precum cel de la Apele Române din Târgu Mureș sau Iași au creat o adevărată isterie mediatică și au stârnit mii de discuții pe rețelele de socializare. Protagonista ultimei anchete Recorder este o fostă chelneriță care a fost angajată la Apele Române deși ea nu știa care e malul drept sau malul stâng.

Având proaspăt în minte acel exemplu, tânăra clujeancă a fost luată în colimator de presă, chiar dacă ea este absolventă a două facultăți, iar postul era unul de supleant, neremunerat. Jurnaliștii au judecat-o pe fată după aspecte din viața personală.

Citește și:

Deși nu avea nicio șansă să ajungă vreodată în CA al Spitalului de Pneumoftiziologie, Claudia Ardelean și-a dat demisia. S-a găsit „Acarul Păun” care plătește toate numirile politice făcute de PNL în ultimul an

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *