In vizor

Averile din urbanism: Daniel Pop, arhitectul șef al municipiului Cluj-Napoca, deține un apartament de numai 43 mp

Scris de 505

Urbanismul reprezintă o avere la Cluj. Pe construirea de blocuri și case, de blocuri între case, se fac averi colosale. În orașul ”smart”, dezvoltatorii, înainte de a-și înălța imperiile imobiliare, trebuie să obțină mai întâi aprobări de la Comisia de Urbanism. Este interesant ce avere au făcut sau dețin cei care au în pixul lor puterea de a aproba sau respinge proiecte de zeci de milioane de euro.

Daniel Pop este arhitectul șef al municipiului Cluj-Napoca și președintele Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism din cadrul Primăriei.

Pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca sunt disponibile declarațiile sale de avere din 2014 până în 2020. Să vedem cum a evoluat averea arhitectului șef al municipiului în ultimii 6 ani:

2014

În 2014, Daniel Pop ocupa funcția de inspector în cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Deținea un teren agricol, cumpărat în 2008, cu o suprafață de 17 000 mp, în Bonțida, județul Cluj.

Deținea și un apartament în Cluj-Napoca, cu o suprafață de 42 mp, achiziționat în anul 2013.

Era posesorul mai multor autovehicule, dobândite prin cumpărare: o Dacia Logan, un ATV, o motocicletă Yamaha, un scuter Peugeot.

Avea și un credit la BT, în valoare de 27 871 RON, contractat în anul 2011, scadent în 2017.

Ca angajat la SC AQUA PROCIV PROIECT SRL, obținuse un venit annual de 30 000 de lei.

2015

Conform declarației sale de avere din 2015, Daniel Pop deținea funcția de inspector în Direcția Urbanism  – Serviciul Autorizări Construcții, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Averea sa era aproape neschimbată față de anul 2014. A rămas doar fără ATV. Și sursa venitului declarat diferă. În calitate de inspector, a fost remunerat de Primăria Cluj-Napoca cu suma de 12 921 lei. Vorbim despre venitul anual.

2016

Potrivit declarației de avere din anul 2016, Daniel Pop deținea aceeași funcție de inspector în cadrul Serviciului Autorizări Construcții, în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.  Avea tot un teren agricol și un apartament cu o suprafață modestă. Nu mai deținea motocicleta Yamaha. Venitul anual, în calitate de inspector, i-a rămas la fel de mic – 12 921 lei.

Potrivit declarației sale de interese, a devenit membru al Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică Locală – ”Civitas”.

2017

În 2017, Daniel Pop ocupa poziția de arhitect șef în cadrul Direcției Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.

Conform declarației sale de avere, proprietățile i-au rămas aceleași, venitul însă i-a crescut – obținuse, în calitate de inspector, un venit anual de 23 460 lei.

2018

În declarația de avere din 2018 a arhitectului șef Daniel Pop lipsește terenul agricol și apartamentul cumpărat în anul 2013, în Cluj-Napoca, de 42 mp. Apare în schimb un apartament cumpărat în 2018, în Cluj-Napoca, apartament cu o suprafață de 43 mp.

A rămas și fără mopedul Peugeot, dar și-a cumpărat în schimb un autoturism Citroen. A contractat un nou credit la BT, în 2017, scadent în 2022, în valoare de 72 823 lei.

Venitul lui Daniel Pop, în calitate de arhitect șef, a crescut enorm, până la 78 977 de lei pe an.

Potrivit declarației sale de interese, a renunțat la calitatea de membru de sindicat.

2019

Conform declarației de avere din 2019, Daniel Pop deținea tot apartamentul achiziționat în 2018, de 43 mp, o Dacia Logan și un Citroen.

Salariul, în schimb, i-a crescut, obținând un venit anual de 104 652 lei, ca arhitect șef.

2020

Potrivit declarației sale de avere din 2020, arhitectul șef al municipiului deținea același unic apartament de 43 mp în Cluj-Napoca. Mai avea încă Dacia Logan din 2007 și Peugeot-ul din 2014.

Salariul de arhitect șef i-a crescut din nou, Daniel Pop obținând un venit anual de 115 325 lei.

Citiți și:

Dacă n-ai reușit, continuă. Emil Boc te vrea. Funcționarul numit arhitect-șef a luat concursul de șef al Direcției de Urbanism a PrimărieiULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours In vizor
  HAI SĂ-I MAI PROSTIM O DATĂ: “Declarația” guvernului privind salarizarea profesorilor, publicată în Monitorul Oficial – ”soluție” dezgropată de Nicolae Ciucă din epoca Adrian Năstase: cinci ”declarații” emise de guvern și publicate în Monitor acum 20 de ani
 • Acum 4 hours In vizor
  ALBA-NEAGRA cu ”lista neagră a CNAIR”: Firma Selina reintră prin interpuși pe Autostrada Transilvania fix pe tronsonul de la Chiribiș-Biharia pe care l-a bulibășit
 • Acum 6 hours Anchete
  EXCLUSIV: Proba de sange a ucigasului Tudor Cirje a fost masluita de niste doctori penali din IML Cluj! Concluzii devastatoare ale expertului Adrian Marius Chipurici
 • Acum 6 hours Sport
  Ni s-a reproșat că dăm fake-news-uri, dar iată că e OFICIAL: Dan Petrescu a plecat de la CFR Cluj
 • Acum 8 hours In vizor
  Cum dă Emil Boc peste cap până și calendarul: luna mai a fost noul octombrie, acum aflăm că decembrie este noul octombrie. Atunci OSĂ se termine de dalat malurile Someșului ”navigabil”
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, Terapia Cluj: Mediul de afaceri, principalul vinovat pentru situația din Educație și Sănătate. Pentru că tace
 • Acum 8 hours In vizor
  Femeia varză pusă de un ficus să conducă Educația habar nu are că un memorandum nu este act normativ. Vai de ea Românie ”educată” de către impostori!
 • Acum 9 hours In vizor
  Chiar ne întrebam când OSĂ ”meargă mai departe” Centura metropolitană. Ne dă asigurări Însuși El, Maestrul, de la o emisiune de chitanțier, că ”tronsonul 2 al centurii metropolitane este scos din nou la licitație”. La prima licitație (în care era și tronsonul trei, azi dispărut), de vină a fost Drulă
 • Acum 9 hours Politica
  Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu crede, în ceea ce privește posibilitatea încetării grevei din Educație, că rațiunea va fi pe primul loc: ”Nu se pot da OUG pe legi viitoare”
 • Acum 9 hours Politica
  DE CE SĂ NU ÎNCHEIE MEDIILE PORTARII? Doar au expertiză de când stabileau cine e bolnav de Covid-19 și cine nu… Ministrul Educației anunță noi modificări în regulament, numai să se poată încheia mediile
 • Acum 10 hours In vizor
  IMAGINARUL CLUJ-NAPOCA DE UN MILION DE LOCUITORI AL LUI EMIL BOC o ia în freză de la INS: ”Populația Clujului a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani”
 • Acum 10 hours PubliNews
  TIFF aduce un mini-cinema pentru copii în Iulius Parc. Programul este completat cu filme de Oscar, documentare și proiecții românești
 • Acum 11 hours Din oras
  Restricții de circulație în centrul Clujului pentru nou protest al profesorilor din învățământul preuniversitar. Mobilizarea sindicaliștilor români dată de exemplu de către omologii din Ungaria
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE