In vizor

Averile din urbanism: Daniel Pop, arhitectul șef al municipiului Cluj-Napoca, deține un apartament de numai 43 mp

Scris de 505

Urbanismul reprezintă o avere la Cluj. Pe construirea de blocuri și case, de blocuri între case, se fac averi colosale. În orașul ”smart”, dezvoltatorii, înainte de a-și înălța imperiile imobiliare, trebuie să obțină mai întâi aprobări de la Comisia de Urbanism. Este interesant ce avere au făcut sau dețin cei care au în pixul lor puterea de a aproba sau respinge proiecte de zeci de milioane de euro.

Daniel Pop este arhitectul șef al municipiului Cluj-Napoca și președintele Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism din cadrul Primăriei.

Pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca sunt disponibile declarațiile sale de avere din 2014 până în 2020. Să vedem cum a evoluat averea arhitectului șef al municipiului în ultimii 6 ani:

2014

În 2014, Daniel Pop ocupa funcția de inspector în cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Deținea un teren agricol, cumpărat în 2008, cu o suprafață de 17 000 mp, în Bonțida, județul Cluj.

Deținea și un apartament în Cluj-Napoca, cu o suprafață de 42 mp, achiziționat în anul 2013.

Era posesorul mai multor autovehicule, dobândite prin cumpărare: o Dacia Logan, un ATV, o motocicletă Yamaha, un scuter Peugeot.

Avea și un credit la BT, în valoare de 27 871 RON, contractat în anul 2011, scadent în 2017.

Ca angajat la SC AQUA PROCIV PROIECT SRL, obținuse un venit annual de 30 000 de lei.

2015

Conform declarației sale de avere din 2015, Daniel Pop deținea funcția de inspector în Direcția Urbanism  – Serviciul Autorizări Construcții, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Averea sa era aproape neschimbată față de anul 2014. A rămas doar fără ATV. Și sursa venitului declarat diferă. În calitate de inspector, a fost remunerat de Primăria Cluj-Napoca cu suma de 12 921 lei. Vorbim despre venitul anual.

2016

Potrivit declarației de avere din anul 2016, Daniel Pop deținea aceeași funcție de inspector în cadrul Serviciului Autorizări Construcții, în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.  Avea tot un teren agricol și un apartament cu o suprafață modestă. Nu mai deținea motocicleta Yamaha. Venitul anual, în calitate de inspector, i-a rămas la fel de mic – 12 921 lei.

Potrivit declarației sale de interese, a devenit membru al Sindicatului Liber al Salariaților din Administrația Publică Locală – ”Civitas”.

2017

În 2017, Daniel Pop ocupa poziția de arhitect șef în cadrul Direcției Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca.

Conform declarației sale de avere, proprietățile i-au rămas aceleași, venitul însă i-a crescut – obținuse, în calitate de inspector, un venit anual de 23 460 lei.

2018

În declarația de avere din 2018 a arhitectului șef Daniel Pop lipsește terenul agricol și apartamentul cumpărat în anul 2013, în Cluj-Napoca, de 42 mp. Apare în schimb un apartament cumpărat în 2018, în Cluj-Napoca, apartament cu o suprafață de 43 mp.

A rămas și fără mopedul Peugeot, dar și-a cumpărat în schimb un autoturism Citroen. A contractat un nou credit la BT, în 2017, scadent în 2022, în valoare de 72 823 lei.

Venitul lui Daniel Pop, în calitate de arhitect șef, a crescut enorm, până la 78 977 de lei pe an.

Potrivit declarației sale de interese, a renunțat la calitatea de membru de sindicat.

2019

Conform declarației de avere din 2019, Daniel Pop deținea tot apartamentul achiziționat în 2018, de 43 mp, o Dacia Logan și un Citroen.

Salariul, în schimb, i-a crescut, obținând un venit anual de 104 652 lei, ca arhitect șef.

2020

Potrivit declarației sale de avere din 2020, arhitectul șef al municipiului deținea același unic apartament de 43 mp în Cluj-Napoca. Mai avea încă Dacia Logan din 2007 și Peugeot-ul din 2014.

Salariul de arhitect șef i-a crescut din nou, Daniel Pop obținând un venit anual de 115 325 lei.

Citiți și:

Dacă n-ai reușit, continuă. Emil Boc te vrea. Funcționarul numit arhitect-șef a luat concursul de șef al Direcției de Urbanism a PrimărieiULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 5 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 6 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 7 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 8 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 10 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 10 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 11 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 12 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 22 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE